Mikica Vesnić k'o munja! Pobedio i na ''Red Bul ringu''!

Autor: Darko Mitrović
subota 23.05.2015.
16:30
Izvor: Sportske.net, ASK EKO Racing Team Vesnić

Milovan Mikica Vesnić zabeležio je treću, uzastopnu, pobedu u okviru šampionata centralne Evrope na kružnim stazama i tako nastavio niz započet pre mesec dana u Mađarskoj.

ASK EKO Racing Team Vesnic
ASK EKO Racing Team Vesnic

Povezane vesti

Trka na austrijskom RedBull ringu vožena je po jakoj kiši, prekidana je dva puta, a sudije su 5 minuta pred kraj odlučile da trku okončaju pre vremena nakon incidenta između dva češka vozača, Davida Palmia (BMW) i Petra Krejcia (Lotus).

Jaka kiša koja je padala celu noć nastavila je istim tempom i u subotu ujutro kada se srpski šampion i vozač EKO Racing Teama našao na startu. Juče osvojena pol pozicija omogućila je Vesniću da povede trku od samog početka i tako izbegne gužvu koja je rezultirala da je više automobila bilo pored, nego na samoj stazi. Vesnić je već u trećem krugu počeo da pristiže zaostale takmičare a onda je mudrom taktikom čuvao i poziciju i automobil kontrolišući trku i držeći konkurenciju na pristojnoj udaljenosti.

''Kao što sam i predvideo pred dolazak u Austriju bila je ovo veoma teška trka. Snaga moje Vektre pod ovim uslovima ne može da dođe do punog izražaja i točkovi su proklizvali pri svakoj promeni stepena prenosa. Točkovi tu snagu jednostavno nisu mogli da isporuče na podlogu'', objasnio je situaciju Vesnić.

''Zato sam se odlučio na sigurnu vožnju. Iza sebe sam gledao borbe za pozicije koje se nisu završavale baš uspešno. Zaostali takmičari koji su vozili svoju trku bili su dodatni problem ali srećom uspeo sam da izbegnem incidente. Kompletan tim je radio veoma naporno ceo vikend pod nemogućim uslovima i sasvim zasluženo smo pobedili''.

Po odluci direktora trke kao konačni rezultat uzet je onaj pre incidenta koji je prouzrokovao prekid pa su u konačnom plasmanu i dva češka vozača čiji je udes izazvao kraj trke. Milovan Mikica Vesnić pored pobede u okviru CEZ-a ponovo je prvoplasiran i u okviru češkog ESET CUP-u i šampionata Slovenije.

Druga trka trkačkog vikenda u klasi do 2000ccm šampionata centralne Evrope na programu je sutra u 15h30.

Rezultati trke:

1. Milovan Vesnić, SRB, Opel Vectra

2. Tomas Pekar, CZE, Renault Clio

3. David Palmi, CZE, BMW GTR

4. Petr Krejci CZE, Lotus Exige

5. Anze Urbancic, SLO, Renault Clio

Ne propustite