Mik Šumaher: "Ne osećam pritisak kada me porede sa ocem"

Autor: Beta Beta
četvrtak 21.03.2019.
13:39
Izvor: Beta

Nemački vozač Mik Šumaher rekao je da je počastvovan što ga porede sa ocem Mihaelom koji je rekorder po broju šampionskih titula u Formuli 1 i da ne oseća nikakav pritisak zbog toga.

EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Povezane vesti

Mik Šumaher, sin sedmostrukog šampiona Formule 1 Mihaela, pošao je očevim stopama tako što je prešao u Ferarijevu vozačku akademiju i priprema se za prvu sezonu u šampionatu Formule 2.

On je prošle godine osvojio titulu u evropskoj Formuli 3.

"Nikada mi nije problem kada me porede sa ocem. To je prilično jednostavno, poredjenje sa najboljim vozačem u istoriji Formule 1 je cilj koji želite da ostvarite. Počastvovan sam što me porede s njim, pošto mogu da učim i da pokušavam da napredujem", rekao je 19-godišnji Šumaher, preneli su britanski mediji.

Prva trojica iz prošlogodišnjeg F2 šampionata, Džordž Rasel, Lando Noris i Aleksandar Albon ove sezone se takmiče u Formuli 1.

Šampionat Formule 2 počinje trkom u Bahreinu 31. marta.

Pošto vozi za Ferarijevu akademiju, očekuje se da će Šumaher ove godine testirati bolid Formule 1, najverovatnije za ekipu Alfa Romeo.

"Mogu mnogo da naučim od Ferarija, pošto oni imaju mnogo iskustva. Moji prvi utisci u Ferariju su bili prijatni, primili su me u porodicu koja je oduvek bila deo moje porodice. Mislim da je ta kombinacija vrlo pozitivna", naveo je Šumaher.

Ne propustite