Mercedes nastavio dominaciju, uprkos velikom broju izazova

Autor: Beta Beta
subota 08.12.2018.
23:58
Izvor: Beta

Direktor ekipe Mercedes Toto Volf rekao je da je ova sezona, u kojoj je njegova ekipa osvojila petu uzastopnu titulu u konkurenciji konstruktora u Formuli 1, bila sezona sa najviše izazova.

Beta/AP Photo/Marco Ugarte
Beta/AP Photo/Marco Ugarte

Povezane vesti

Mercedes je ove sezone dominirao, a osim titule u konkurenciji konstruktora, Luis Haimlton je osvojio petu šampionsku titulu u konkurenciji vozača.

"Svi smo morali da napredujemo, svaki član našeg tima. Osvajanje dve titule je dokaz neverovatno teškog rada cele ekipe", rekao je Volf, prilikom dodele trofeja.

Mercedes je ove sezone u 21 trci pobedio 11 puta, imao 13 pol pozicija i 26 plasmana na podijum. Sve pobede ostvario je Hamilton, koji je sa 73 pobede drugi najuspešniji vozač u istoriji Formule 1, iza Mihaela Šumahera, koji je ostvario 91.

Takođe, Hamilton se izjednačio sa Huanom Manuelom Fanđom sa pet šampionskih titula, a ispred njih jedino je Šumaher sa sedam titula.Mercedes se za titulu borio sa Ferarijem, čiji su vozači Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen osvojili drugo i treće mesto u konačnom plasmanu.

"Počastvovan sam što primam trofej u ime svih u Briksvortu, Brekliju i Štutgartu, koji su pomogli da se osvoje titule", dodao je Volf.

Ne propustite