Ludilo u Monci, Gasli stigao do prve pobede!

Autor: Beta Beta
nedelja 06.09.2020.
17:47
Izvor: Beta

Trka u Italiji obilovala sudarima, kaznama uz jedan restart trke.

EPA-EFE/Luca Bruno
EPA-EFE/Luca Bruno

Povezane vesti

Vozač ekipe Alfa Tauri Pjer Gasli pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Italije u Monci i ostvario prvu pobedu u karijeri.

Gasli je u izuzetno uzbudljvoj trci u poslednjem krugu odbio napade Karlosa Sainca iz Meklarena i postao 109. pobednik trke Formule 1.

Treće mesto zauzeo je Lens Strol iz Rejsing Pointa.

Četvrto mesto zauzeo je Lando Noris iz Meklarena, peti je bio Valteri Botas iz Mercedesa, a šesto mesto zauzeo je Danijel Rikardo iz Renoa. Sedmi je bio Luis Hamilton iz Mercedesa, a osvojio je i dodatni bod za najbrži krug trke. 

Vozač Renoa Esteban Okon zauzeo je osmo mesto, deveti je bio Danil Kvjat iz Alfa Taurija, a 10. mesto zauzeo je Serhio Peres iz Rejsing Pointa.

Trka je u 27. krugu bila prekinuta nakon što je vozač Ferarija Šarl Lekler udario u zaštitnu ogradu. Ni drugi vozač Ferarija nije bio srećniji, Fetel je završio takođe trku ranije zbog kvara motora.

 
Trku je obeležila i velika greška Mercedesa, koji je pozvao Hamiltona u boks, iako je ulaz u boks bio zatvoren za vreme bezbednosnog vozila na stazi posle kvara bolidaKevina Magnusena. Bolid Hasa je bio preblizu pit-stopa, te je direktor trke Masi zabranio ulazak u isti što je promaklo ljudima iz vodećeg tima. 


Hamilton je tada bio vodeći, ali je posle kazne od 10 sekundi kreni-stani pao na poslednje mesto.

Naredna trka vozi se Velika nagrada Toskane u Muđelu.

Ne propustite