Lekler najbrži na novim testiranjima

Autor: Beta Beta
četvrtak 28.02.2019.
23:49
Izvor: Beta

Vozač Ferarija Šarl Lekler postigao je danas najbolje vreme na predsezonskim testiranjima uoči početka šampionata Formule jedan.

EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA
EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA

Povezane vesti

Lekler u Ferari nije došao da bi bio samo bio učenik četvorostrukog šampiona Formule jedan Sebastijana Fetela, već da ga pobedi.

Iako možda u ovom trenutku to deluje nedostižno, 21-godišnju Lekler je na današnjim testiranjima postavio najbolje vreme ove sezone. On je najbrži krug u Španiji izvezao u vremenu od minut i 16,231 sekunde, što za svega 0,05 sekundi lošije vreme od rekorda na stazi Katalunja koji je postavio Luis Hamilton prošle sezone.

"Kao i svaki tim, mi još uvek nismo u potpunosti uštimovani. Bolid je super i osećam se vrlo prijatno u njemu. Ima još mnogo toga da se nauči, ima mesta za napredak, ali ovo je svakako odličan početak", rekao je Lekler.

On je pohvalio i odnos sa timskim kolegom Sebastijanom Fetelom, za koji je rekao da je daleko od odnosa profesor-učitelj.

"Na kraju, mi moramo da saradjujemo, da pokušamo da unapredimo bolid, ali smo isto tako i konkurenti. On mene želi da pobedi, ali i ja njega. Nije baš da dolazim do njega da ga pitam za neke savete, ali svakako mogu mnogo toga da naučim od njega, poput toga da gledam njegove podatke i to kako saradjuje s timom. Tako da jeste, to je od velike pomoći", rekao je Lekler.

Nova sezona Formule 1 startovaće 17. marta na trci za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

Ne propustite