Lekler na pol poziciji u Monci

Autor: Beta Beta
subota 07.09.2019.
17:41
Izvor: Beta

Vozač Ferarija Šarl Lekler krenuće sa pol pozicije u trci Formule 1 za Veliku nagradu Italije, pošto je bio najbrži u današnjim kvalifikacijama u Monci.

EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA
EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA

Povezane vesti

Lekler je bio brži od aktuelnog šampiona Luisa Hamiltona iz Mercedesa za 0,039 sekundi i osvojio drugu pol poziciju u poslednje dve nedelje, treću u karijeri.

"Osećam se sjajno, srećan sam zbog pol pozicije", naveo je Fetel.

Sa trećeg mesta startovaće Valteri Botas iz Mercedesa, dok je vozač Ferarija Sebastijan Fetel zauzeo četvrto mesto.

Završnicu kvalifikacija obeležile su neuobičajene scene, pošto su svi vozači osim Leklera i Karlosa Sainca iz Meklarena odlagali izlazak na stazu i zakasnili na početak kruga, pa je pokrenuta istraga.

Peto i šesto mesto zauzeli su vozači Renoa Danijel Rikardo i Niko Hulkenberg, sedmi je bio Karlos Sainc iz Meklarena, a osmo mesto zauzeo je Aleksandar Albon iz Red Bula. Vozač Rejsing Pointa Lens Strol bio je deveti, a 10. je Kimi Raikonen iz Alfa Romea. 

Treći deo kvalifikacija bio je zaustavljen pošto je Raikonen udario u zaštitni zid. 

Vozač Red Bula Maks Verstapen startovaće sa poslednjeg mesta kazne, a zbog problema sa motorom nije ni počeo prvi deo kvalifikacija.

Aktuelni šampion Hamilton u nedelju će pokušati da ostvari rekordnu šestu pobedu u Monci.

"Moram da budem zahvalan što ću biti u prvom redu. Sutra nas čeka borba sa Ferarijem", rekao je Hamilton, preneli su britanski mediji.

Trka za Veliku nagradu Italije na programu je u nedelju od 15.10.

Ne propustite