Lekler: "Greške me nisu koštale pobede u Monci"

Autor: Beta Beta
nedelja 08.09.2019.
18:29
Izvor: Beta

Vozač Ferarija Šarl Lekler rekao je da je pravio greške u današnjoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Italije, ali da ga nisu koštale vredne pobede u Monci.

EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA
EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA

Povezane vesti

"Nikada nisam bio ovoliko umoran. Pobedio sam i vrlo sam srećan. Napravio sam nekoliko grešaka, ali na kraju sam završio prvi. Moram da budem pažljiv, ali nijedna greška me nije koštala pozicije", rekao je Lekler posle trke.

Lekler je pobedio u Monci, posle velike borbe sa vozačima Mercedesa i ostvario drugu uzastopnu pobedu u sezoni, posle prošlonedeljnog trijumfa u Belgiji. To je bila i njegova druga pobeda u karijeri, a prva za Ferari na domaćoj stazi u Monci od 2010. godine i Fernanda Alonsa.

Ferari sada ima 19 pobeda na legendarnoj stazi u Monci.

Vozač iz Monaka sada je četvrti u šampionatu iza dvojca Mercedesa Luisa Hamiltona i Valterija Botasa i vozača Red Bula Maksa Verstapena.

Drugo mesto u Monci zauzeo je Botas.

"Mislim da smo imali dobru strategiju. Mogli smo da ostanemo prilično dugo na stazi posle prvog odlaska u boks i da se primaknemo Lekleru na kraju. Ali, razočaran sam. Nije bilo načina da prodjem. Kad god sam se primakao, nije bilo snage. Oni su toliko brzi na ravnom, ali pokušao sam i mislim da je ovo najbolje što smo danas mogli", naveo je finski vozač.

Treće mesto zauzeo je aktuelni šampion Luis Hamilton. On je dugo bio iza Leklera, ali je u završnici pogrešio, pretekao ga je Botas koji je ipak bio u boljoj situaciji da ugrozi Leklera.

"Bilo je sjajno. Obavio je sjajan posao. Čestitam Ferariju i Šarlu. Bio je pod velikim pritiskom od Valterija i mene. Uradio sam najbolje što sam mogao, ali pratiti ga toliko blizu dugo vremena, gume su se jednostavno potrošile. Ali, bez obzira na sve, oni su danas bili bliži. Mnogo su brži na ravnom, pa i da smo mogli da im se primaknemo, ne bismo ih prošli", rekao je on.

"Osvojili smo velike bodove i odmakli smo Ferariju u konkurenciji konstruktora i to je najvažnije. U svakoj trci pokušavam da budem bolji, mogu da napredujem, ali trka je bila sjajna", dodao je Hamilton.

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel je posle velike greške trku završio na 13. mestu.

"Nisam zadovoljan. Ne mogu biti zadovoljan današnjim danom. Dobro smo startovali, ali nisam imao gde, pa sam izgubio poziciju, vratio je, priključio se vodećima, a onda sam izgubio prednje krilo i nisam mogao da se vratim. Nisam bio zadovoljan što je trka bila izgubljena", naveo je Fetel.

On se okrenuo na stazi, a tom prilikom zakačio je Lensa Strola iz Rejsing Pointa.

"Nisam ga video. Mučio sam se kako bi bolid nastavio da se kreće, ali nisam ga video. I dalje volim Formulu 1, ali kada vam ne ide dobro, ne možete biti srećni", rekao je četvorostruki svetski šampion.

Naredna trka vozi se 22. septembra u Singapuru.

Ne propustite