I Meklaren predstavio bolid za nastupajuću sezonu

Autor: Beta Beta
četvrtak 14.02.2019.
17:43
Izvor: Beta

Ekipa Meklaren predstavila je danas bolid MCL34 kojim će se ove sezone takmičiti u šampionatu Formule 1, sa ciljem da se poprave rezultati u odnosu na prošlu godinu.

EPA-EFE/ALI HAIDER
EPA-EFE/ALI HAIDER

Povezane vesti

Ekipa je zadržala žutu boju iz prošle godine, uz dodatak plave na prednjoj i zadnjoj strani.

"Mi smo u procesu obnove i to će biti putovanje", rekao je izvršni direktor Meklarena Zek Braun, preneli su britanski mediji.

Meklaren je prošlu sezonu završio na šestom mestu u šampionatu konstruktora, što je napredak od tri mesta u odnosu na prethodnu sa Hondom.

Meklaren ulazi u drugu sezonu sa Renoovim motorima, a u ekipi priznaju da bolidi nisu ispunili očekivanja, kao i da se drugi deo prošle sezone pokazao kao posebno težak.

U Meklarenu je u poslednjih 12 meseci bilo mnogo promena, a u Meklarenu smatraju da su uvideli razloge problema iz prošle godine i da će neke greške izbeći u budućnosti.

"Svi smo posvećeni, motivisani i ujedinjeni u našoj ambiciji da Meklaren ponovo bude konkurentan, a MCL34 je samo početak tog procesa. Imamo svež vozački par, koji predstavlja novu generaciju talenata Formule 1. Oni su važni članovi našeg kolektva i napora da Meklaren napreduje", rekao je Braun.



Prvi put od 2007. godine Meklaren će imati dvojicu novih vozača u novoj sezoni, Karlosa Sainca i Lenda Norisa.

Sainc je došao iz Renoa, a Noris je bio u razvojnom programu Mercedesa, prošle godine zauzeo je drugo mesto u Formuli 2.

"Posebno sam bio koncentrisan na pripreme tokom zime. Novi način treninga, nova dijeta, posebni treninzi na simulatoru i više vremena sa inžinjerima. Fabrika je postala moja druga kuća otkako sam se preselio u Veliku Britaniju", rekao je Sainc.

On je ocenio da bi bila velika greška postaviti ciljeve u ovom periodu, pre nego što je novi bolid izašao na stazu. Noris je rekao da će dati sve od sebe da ispuni očekivanja.

Nova sezona u šampionatu Formule 1 počinje 17. marta trkom za Veliku nagradu Australije.

Ne propustite