I Formula 1 u problemu zbog koronavirusa

Autor: Beta Beta
četvrtak 06.02.2020.
11:52
Izvor: Beta

Čelnici Formule 1 pokušaće da pronađu novi termin za trku za Veliku nagradu Kine, ako bude odložena zbog epidemije koronavirusa u toj zemlji.

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Vlasti u Šangaju preporučile su da se svi sportski događaji otkažu sve dok se ne stavi pod kontrolu smrtonosni koronavirus, koji se brzo širi. Trka u Šangaju trebalo bi da se vozi 19. aprila.

U iščekivanju odluke nadležnih, u Formuli 1 se pripremaju za svaki scenario, pa je izvršni direktor Ros Bron rekao da će, u slučaju odlaganja trke, pokušati da se pronadje rešenje i novi termin.

"Ako postoji verovatnoća da se ne održi u aprilu, mislim da će trka biti odložena. Ostavićemo otvorenu mogućnost da se trka održi kasnije tokom godine. Kina je entuzijastično, rastuće tržište i voleli bismo da tamo imamo trku'', rekao je Bron, preneo je Motorsport.

Bron je odbacio ideju da Kina zameni datume sa nekom drugom trkom iz kalendara. 

"To verovatno ne bismo radili. Pokušaćemo da pronađemo prozor i vidimo kada bi trka mogla da se održi, krajem sezone. Izgleda teško. Čekamo promotera trke i vlasti u Kini da donesu konačnu odluku. Otkazali su sve događaje u martu, nema javnih događaja niti aktivnosti", naveo je Bron.

Bron očekuje da će sve biti poznato za dve do tri nedelje.

Šampionat Formule 1 počinje 15. marta trkom za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

Ne propustite