Hamilton želi pregovore sa Mercedesom

  • Autor: Beta

  • 29. oktobar 2020.

  • 19:30

  • Izvor: Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da očekuje da će potpisati novi ugovor sa ekipom "kada posao bude obavljen", u smislu osvajanja šampionske titule u ovoj sezoni Formule 1, kako bi i naredne godine ostao u takmičenju. Hamilton je prošle nedelje postao rekorder po broju pobeda u istoriji Formule 1.

Hamilton želi pregovore sa Mercedesom
Foto: EPA-EFE/Francois Lenoir / Pool
Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da očekuje da će potpisati novi ugovor sa ekipom "kada posao bude obavljen", u smislu osvajanja šampionske titule u ovoj sezoni Formule 1, kako bi i naredne godine ostao u takmičenju.

Hamilton je prošle nedelje postao rekorder po broju pobeda u istoriji Formule 1 - 92, a ove godine pokušava da osvoji sedmu šampionsku titulu i izjednači rekord Mihaela Šumahera.

Ugovor šestostrukog prvaka sa Mercedesom ističe za nešto više od dva meseca, obe strane su često govorile o želji za nastavkom saradnje, ali da zbog komplikacija u vezi sa korona virusom moraju da sačekaju na formalne pregovore.

Hamilton je u izjavi za Skaj rekao da mu je novi ugovor ponudjen prošlog avgusta.

"U Mađarskoj prošle godine mislim da je Toto (Volf) pričao o potpisivanju novog ugovora. Naravno tada nije bilo pandemije i kada se osvrnem, pomislim da je možda tada trebalo da potpišem. Mislim da se stvari dešavaju u pravo vreme, a ja tada definitivno nisam bio psihički spreman. Želeo sam prostor da zaista razmislim šta želim da uradim, da razmislim ako postoje neka prilagodjavanja za mene i za tim, kako možemo da izvučemo više jedni od drugih, kako da im olakšam", naveo je on.

Otkako je 2013. godine prešao u Mercedes Hamilton je osvojio pet šampionskih titula, a kako je naveo, on se i dalje razvija sa ekipom.

"Definitivno mislim da nije gotovo. Želim da nastavim. Kada se posao obavi i stres od mehura i sve prodje, onda možemo doći u bilo koji udoban ili neudoban položaj u kojem treba da budemo i da to obavimo, kako bismo mogli da nastavimo", rekao je Hamilton.

On je prvi u generalnom plasmanu sa 77 bodova više od drugoplasiranog timskog kolege Valterija Botasa, pet trka pre kraja šampionata. Hamilton najranije može da osvoji titulu 15. novembra u trci za Veliku nagradu Turske.

U konkurenciji konstruktora Mercedes je ubedljivo prvi i već u nedelju u Imoli može da osvoji sedmu uzastopnu šampionsku titulu.

Trka za Veliku nagradu Emilijo Romanje vozi se u nedelju od 13.10.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari