Hamilton: "Zajedno stvaramo istoriju"

Autor: Beta Beta
nedelja 23.06.2019.
20:00
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Francuske i najboljim startom sezone.

Epa/Wu Hong
Epa/Wu Hong

Povezane vesti

"Ovo je bio zaista dobar vikend, dugo se trkam i nikada mi ne dosadi, bio je veliki izazov. Mi pišemo istoriju zajedno i ponosan sam što sam deo ovog tima", rekao je Hamilton.

Petostruki svetski prvak pobedio je u Francuskoj i ostvario 79. pobedu u karijeri. On je krenuo sa pol pozicije i vodio je tokom cele trke, ali je rekao da nije bilo lako.

"Nije bilo lako, sve je bilo na ivici. Imao sam prilično velike plikove na prednjim gumama, ali ovo je najbolji start godine", rekao je britanski vozač.

U generalnom plasmanu Hamilton ima 36 bodova više od timskog kolege Valterija Botasa.

"Imao sam dobar start, a takodje i Luis. On je danas bio brži, nisam mogao da pariram njegovom tempu i na tome moram da radim uoči naredne trke, ali ponosan sam na ekipu. Danas je bio jak i konstantan, kao i u jučerašnjim kvalifikacijama, ali nije nepobediv", rekao je Botas. 

U prvih osam trka, osam pobeda ostvarili su vozači Mercedesa, šest puta trijumfovao je Hamilton, a dva puta Botas.Na stazi "Pol Rikar" treće mesto zauzeo je vozač Ferarija Šarl Lekler.

"Dao sam sve od sebe, dobro sam se osećao u bolidu, ali Mercedesi su od početka bili suviše brzi. Prvi deo je bio dobar, ali u drugom sam morao da čuvam gume i na kraju sam se primakao Valteriju. Ali, nije ostalo dovoljno krugova da pokušam nešto. U odnosu na petak, danas je sjajan dan za nas", naveo je Lekler.Naredna trka u šampionatu vozi se naredne nedelje na stazi Špilberg za Veliku nagradu Austrije.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
lol (NewProfile)
Sunday, 23.06.2019
20:06

Kakva istorija? F1 vise nije ono sto je bio vec 7,8, godina u nazad. Nekad sam jedva cekao subotu a kamo li nedelju da odgledam trku a sad se ne secam kad sam u cugu odgledao trku. Formule i njihova tehnologija je sravnila f1, pustite vozace da voze a ne formula da ih vozi.