Hamilton rekorder po broju pobeda u Formuli 1

Autor: Beta Beta
nedelja 25.10.2020.
16:14
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa Luis Hamilton postao je danas vozač sa najviše pobeda u Formuli 1.

EPA-EFE/Matthias Schrader / Pool
EPA-EFE/Matthias Schrader / Pool

Povezane vesti

Vozač Mercedesa Luis Hamilton postao je danas vozač sa najviše pobeda u Formuli 1 - 92, pošto je danas trijumfovao u trci za Veliku nagradu Portugala.

Šestostruki svetski šampion sada je rekorder po broju pobeda, a iza sebe ostavio je legendarnog Mihaela Šumahera, koji ima 91 pobedu.

To je osma pobeda za Britanca u ovoj sezoni, u kojoj će pokušati da osvoji sedmu titulu i u tom segmentu se izjednači sa rekorderom Šumaherom.

Drugo mesto zauzeo je vozač Mercedesa Valteri Botas, a treći je bio Maks Verstapen iz Red Bula.

Četvrto mesto zauzeo je vozač Ferarija Šarl Lekler, a peti je bio Pjer Gasli iz Alfa Taurija. Šesti je bio Karlos Sainc iz Meklarena, sedmi je bio Serhio Peres iz Rejsing Pointa, a osmo mesto zazueo je Esteban Okon iz Renoa.

Vozač Renoa Danijel Rikardo zauzeo je deveto mesto, a 10. je bio Sebastijan Fetel iz Ferarija.

Naredna trka u šampionatu vozi se 1. novembra u Italij.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
lol (NewProfile)
Sunday, 25.10.2020
17:53

A nekad sam jedva cekao subotu (kvalifikacije) i nedelju trku. Medjutim posle silnih izmenjanih pravila u poslednjih par godina, prvenstveno ovo prelazenje na v6 (ako se ne varam) motore, koje se cuju kao kosilice, ne secam se kad sam zadnji put pogledao celu trku. Pogledam danas 6ti 1 krug zaostatka ima za vodecim?? Uzas, gledanost nikad gora (televiziska) a Hamilton je samo covek koji je bio na pravom mestu u pravo vreme, za mene dobar vozac ali daleko od najboljeg.