Hamilton produžio ugovor, "jači" od Ronalda!

Autor: Beta Beta
četvrtak 19.07.2018.
13:46
Izvor: Beta

Sasvim očekivano.

Epa/Srđan Suki
Epa/Srđan Suki

Povezane vesti

Aktuelni svetski šampion Formule 1 Luis Hamilton produžio je danas ugovor sa Mercedesom na još dve godine.

Hamilton će tako ostati u Mercedesu do 2020. godine. Bi-Bi-Si (BBC) je preneo da će Hamilton zarađivati 30 miliona funti godišnje, a da bi njegova godišnja plata mogla da dostigne i 40 miliona, u zavisnosti od bonusa.

Četvorostruki svetski šampion rekao je da je potpisivanje novog ugovora bila "formalnost", otkako je prošle zime razgovarao sa direktorom Mercedesa Totom Volfom.

"Dobro je potpisati, objaviti da je posao završen i onda se vratiti svakodnevnom poslu. Ja sam deo Mercedesove trkačke porodice 20 godina i nikada nisam bio srećniji unutar tima nego što sam sada."

"Na istoj smo talasnoj dužini, na stazi i van nje i radujem se novim pobedama. Uveren sam da je Mercedes na pravom putu", rekao je Hamilton.

Mercedes dominira Formulom 1 otkako su uvedeni novi turbo hibridni motori 2014. godine, a osvojio je po četiri uzastopne titule u konkurenciji vozača i konstruktora.

Hamilton (33) je osvojio tri titule, a Niko Rozberg jednu, posle koje se na kraju šampionata 2016. godine penzionisao.

Britanac trenutno zaostaje osam bodova za vozačem Ferarija Sebastijanom Fetelom, uoči nedeljne trke za Veliku nagradu Nemačke, koja označava polovinu sezone.

"Iako smo imali mnogo uspeha od 2013. godine, Mercedes je gladniji nego što je ikada bio. Takmičarsku strast koja u meni gori, delim sa svakim članom ove grupe, uvek želimo da napredujemo i naporno radimo da budemo na vrhu."

"Ne mogu da dočekam da vidim šta ćemo ostvariti u naredne dve i po sezone", naveo je Hamilton.

Volf je rekao da je oko novog Hamiltonovog ugovora bilo mnogo spekulacija i interesovanja i da je dobro što je to završeno.

"Ove nedelje smo potpisali poslednja dokumenta i nismo želeli da pustimo ljude da čekaju vesti. O Luisu kao vozaču Formule 1 nema mnogo više da se kaže od onoga što je već rečeno, on je jedan od najboljih vozača svih vremena i njegovi rezultati govore o tome", rekao je Volf.

On je naveo da uživa da radi sa Hamiltonom pošto može bolje da upozna Britanca, njegovu volju za naredovanjem i lojalnost prema ljudima sa kojima radi.

"Mercedes je postao Luisov dom u Formuli 1. Uveren sam da nam tek predstoje neverovatna poglavlja u našoj priči"
, dodao je Volf.

Mercedes još nije saopštio ko će sa Hamiltonom voziti naredne sezone, ali se očekuje da će ekipa produžiti ugovor sa Valterijem Botasom.

Hamilton je ostvario 65 pobeda u karijeri, od kojih 44 sa Mercedesom, a 124 puta je bio na pobedničkom podijumu.

Ne propustite