Hamilton objasnio: ''Mercedesov motor moćniji od Ferarijevog!''

Autor: Beta Beta
nedelja 03.09.2017.
18:43
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je srećan zbog današnje pobede u trci Formule 1 za Veliku nagradu Italije u Monci i da naveo da nemačka ekipa ima jači motor od italijanske ekipe.

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Hamilton je pobedio na Ferarijevoj stazi u Monci, zbog čega su mu zviždali navijači italijanske ekipe kada se popeo na pobedničko postolje.

"Volim da budem na ovoj stazi u Italiji, svidja mi se strast navijača, posebno Ferarijevih, fantastični su. Ovakvu energiju ne možete nigde da vidite, osim u Silverstonu.

Srećan sam, obavili smo dobar posao, ekipa je obavila izuzetan posao. Sve ovo dugujemo ekipi.

Mercedesov motor je moćniji od Ferarijevog.

Na startu trke na prva četiri mesta bila su četiri Mercedesova motora. Sve je funkcionisalo ovog vikenda", rekao je Hamilton posle trke.

Hamilton je četvrti put u karijeri pobedio u Monci, a danas je ostvario 59. pobedu u karijeri, šestu u sezoni.

"Start je bio nešto teži. Ovo je dobar rezultat za nas. Valteri je obavio odličan posao. Ekipa je uložila zajednički napor i izvukla sve iz bolida. Danas je bilo kao san voziti ga. Radujem se povratku u Moncu sledeće godine, ali se radujem i takmičenjima do kraja sezone", rekao je trostruki svestki prvak.

Hamilton je preuzeo prvo mesto u generalnom plasmanu sa tri boda više od Sebastijana Fetela iz Ferarija.

Mercedesov bolid pohvalio je i Valteri Botas, koji je zauzeo drugo mesto. On je na početku imao problema, obišao ga je Kimi Raikonen iz Ferarija, ali je uspeo da nadoknadi zaostatak i popne se na podijum.

"Start je bio nezgodan, ali morao sam da spustim glavu i da korak po korak vratim poziciju. Bolid je bio snažan, sjajno je koliko smo danas bili brzi. Ovo je bio savršen rezultat za ekipu. Bez drame", naveo je Botas.

Trećeplasirani Sebastijan Fetel rekao je da je trka bila zabavna.

"Nisam toliko dobro starovao i trebalo mi je malo vremena da steknem poverenje u bolid. Nismo imali tempo vodećeg dvojca, ali bilo je sjajno koliku smo podršku imali. Čak iako je ova trka bila teška, znam da imamo vrlo snažno vozilo i do kraja ćemo biti jaki", rekao je četvorostrki svetski šampion.

Do kraja šampionata ostalo je još sedam trka, današnja je bila poslednja u Evropi, a naredna se vozi za dve nedelje za Veliku nagradu Singapura.

Posle toga sledi trka u Maleziji, zatim u Japanu, SAD, Meksiku, Brazilu, dok je poslednja trka na programu 26. novembra u Abu Dabiju.

Ne propustite