Hamilton najbrži na drugom treningu u Monci

Autor: Beta Beta
petak 02.09.2016.
21:38
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa Luis Hamilton ostvario je najbrže vreme na današnjem drugom treningu uoči predstojeće trke Formule 1 za Veliku nagradu Italije.

BETA/AP Photo/Darron Cummings
BETA/AP Photo/Darron Cummings

Povezane vesti

Aktuelni svetski prvak ostvario je vreme od 1:22,801 i bio je za 0,193 sekunde brži od klupskog kolege Nika Rozberga, koji je bio najbrži na prvom treningu.

Treće i četvrto mesto zazuzeli su vozači Ferarija Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen, peti je bio Maks Verstapen iz Red Bula, a šesti njegov klupski kolega Danijel Rikardo.

Hamilton će pokušati da ostvari svoju četvrtu pobedu u Monci, čime bi se na drugom mestu po broju pobeda na ovoj stayi izjednačio sa Nelsonom Pikeom. Prvi je Mihael Šumaher sa pet najboljih vremena na slavnoj stazi.

Takodje, Hamilton bi mogao da se izjednači sa Huanom Manuelom Fanđom sa tri uzastopne pobede u Monci. Fanđu je to uspelo 1953, 1954 i 1955. godine.

Prošle godine Hamilton je bio prvi na svim treninzima u Monci, osvojio je pol-poziciju i vodio od početka do kraja trke. On će u nedelju od 14 časova "juriti" 50. pobedu u karijeri.

Britanac je prvi u generalnom plasmanu sa devet bodova više od Rozberga, koji je pobedio u prošlonedeljnoj trci u Belgiji. Rozberg još nema pobedu u Monci.

F1
Foto: twitter.com/F1

Ne propustite