Hamilton Mercedesovu titulu posvetio legendi Formule 1!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 14.10.2019.
13:16
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da za istorijski uspeh i šestu uzastopnu titulu u Formuli 1 u konkurenciji konstruktora ekipa mnogo duguje i bivšem predsedniku Nikiju Laudi.

Epa/Julian Smith
Epa/Julian Smith

Povezane vesti

Mercedes je u nedelju odbranio titulu u konkurenciji konstruktora pobedom Valterija Botasa na trci u Japanu i trećim mestom Luisa Hamiltona.

Jedino vozači Mercedesa mogu da osvoje titulu ove sezone, pa je Mercedes postao prva ekipa u istoriji koja će šest godina uzastopno osvojiti "duple krune" - titule u konkurenciji vozača i konstruktora.

Legendarni vozač Formule 1 Niki Lauda, koji je umro u maju, došao je u Mercedes 2012. godine, kada je ekipa imala samo jednu pobedu u prethodne tri sezone.

Lauda je bio ključan u dolasku Hamiltona u Mercedes i ostvario je dobar odnos da direktorom Mercedesa Toto Volfom.

"Osećaj je drugačiji. Ne bih rekao da sam srećan kao pre, pošto smo ove godine izgubili Nikija i nije isto bez njega. Veoma sam ponosan na ekipu, na sve u fabrici i znam da bi i Niki čestitao. Mnogo mu dugujemo, ova pobeda je za njega. Ceo tim, ceo Mercedes isto misli", rekao je Hamilton.

"Svaki put kada uđemo u garažu vidimo Nikijeve slušalice i njegovu crvenu kapu... Znam da će biti ponosan, kao i njegova porodica. I ova ekipa bi trebalo da se ponosi", dodao je petostruki svetski prvak.

Ne propustite