Hamilton kao Šumaher - pokorio Moncu!

Autor: Beta Beta
nedelja 02.09.2018.
17:11
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Italije u Monci i na 30 bodova uvećao prednost u generalnom plasmanu nad Sebastijanom Fetelom iz Ferarija.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Hamilton je ostvario 68. pobedu u karijeri, a šestu u sezoni, i to na slavnoj stazi u Monci, u jednoj od najboljih trka u sezoni. On je osam krugova pre kraja obišao Kimija Raikonena iz Ferarija i zabeležio petu pobedu u Monci, čime je izjednačio rekord Mihaela Šumahera.

Drugo mesto zauzeo je Raikonen, a treći je bio Valteri Botas iz Mercedesa, posle kazne od pet sekundi koju je dobio Maks Verstapen iz Red Bula.

Zbog te kazne, četvrti je bio Sebastijan Fetel iz Ferarija, a Verstapen je zauzeo peto mesto na kraju. Šesti je bio Roman Grožan iz Hasa, a sedmo i osmo mesto zauzeli su vozači Fors Indije Esteban Okon i Serhio Peres. Deveti je bio vozač Renoa Karlos Sainc, a bod je osvojio Lens Strol iz Vilijamsa.

Naredna trka na programu je 16. septembra, za Veliku nagradu Singapura. 

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MarioJ
Sunday, 02.09.2018
19:56

Sa slabijim bolidom, sa trece pozicije na startu na trkci je pretekao prvo Fetela kao drugoplasiranog a onda i Raikonena kao prvoplasiranog. Pri tom to nisu bila prestizanja na otvorenom nego u krivinama tsko da se ne moze reci da je imao jednostavno brzi bolid. Fetel je pokazao prvo u Njemackoj, a onda i u Monci da nije dostojan titule i da je vjerovatno u Ferariju nikad nece ni osvojiti.