Hamilton: ''Ja se ne predajem!'', Rozberg: ''Užasan osećaj!''

Autor: Beta Beta
nedelja 07.09.2014.
18:14
Izvor: Beta

Posle pobede u Monci i uvećane prednosti u generalnom plasmanu Formule 1, vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je danas bio spreman za neočekivano i da se neće predati u borbi za šampionsku titulu.

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Hamilton je pobedio u Monci ispred klupskog kolege i rivala u borbi za šampionsku titulu Nika Rozberga. Svetski šampion iz 2008. godine je tokom trke iskoristio dve greške Rozberga, koji je u dva navrata prošao pravo kroz krivinu.

"Morate biti spremni za neočekivano. Zahvalan sam što sam danas bio takav, a nisam se ni sudario sa drugim bolidom u prvoj krivini... Uspeo sam da sačuvam hladnu glavu. Vreme će pokazati da li će ovaj rezultat uticati na titulu, ali pozitivno je, pogotovo kada imate problem kao što sam ga ja imao. Neću se predati bez borbe", rekao je Hamilton posle trke, preneo je Bi-Bi-Si.

U prvom delu trke Hamiltona je glavni inženjer savetovao da ne pokušava da pretekne Rozberga već da sačuva gume za završnicu, ali je Britanac to odbio.

"Želeo sam da pritisnem protivnika, pogotovo dok su gume bile dobre. Imam sjajnog inženjera i želeo sam njegov savet, ali znao sam da imam brzinu i želeo sam da je iskoristim", dodao je Hamilton, koji je u Monci ostvario 28. pobedu u karijeri i tako pretekao legendarnog Džekija Stjuarta na sedmom mestu večne liste.

Niko Rozberg je rekao da je Hamilton zaslužio pobedu, ali da je u borbi za titulu važno biti konstantan.

"Šteta što danas nisam uspeo. Užasan je osećaj izgubiti na ovakav način, ali Luis je bio brži tokom cele trke. Došao je kao raketa, morao sam da 'pritisnem' i pogrešio sam. Bilo je zaista teško, a možda bi uz njegov tempo svakako pobedio, vozio je veoma dobro i zaslužio je pobedu", rekao je Rozberg.

Foto: Beta/AP Photo/Antonio Calanni

rozberg hamilton

Šest trka pre kraja Rozberg ima 238 bodova, a Hamilton 216.

"Nije katastrofa, danas sam dobio samo sedam bodova manje od njega. Posle komplikacija, prva dva mesta su dobra za ekipu i to je pozitivna stvar. Ima još mnogo do kraja, konstantnost će biti jedna od najvažnijih stvari. U svaku trku ću ulaziti sa namerom da pobedim, veliki sam optimista za predstojeću trku u Singapuru", rekao je Rozberg.

Treće mesto u Monci zauzeo je vozač Vilijamsa Felipe Masa i to je njegov prvi plasman na podijum još od 2013. godine i trke u španiji, a ukupno 37. u karijeri.

"Srećan sam zbog prvog podijuma u sezoni, u nekim trkama nisam imao sreće, ali nadam se da će sreća biti na mojoj strani do kraja sezone", rekao je Masa.

Direktor Mercedesa Toto Volf zadovoljan je osvajanjem prva dva mesta u Monci.

"Niko je bio pod izrazitim pritiskom, a Luis je zaslužio da pobedi. Njegova brzina i tempo su bili sjajni i zbog toga je pobedio. Ovo je za nas savršen rezultat, bilo je veoma uzbudljivo, nije bilo kontakta ali je bilo dobrog trkanja", rekao je Volf.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 vozi se 21. septembra za Veliku nagradu Singapura.

Ne propustite