Fetel: "U Ferariju nema timskih naredbi"

Autor: Beta Beta
petak 01.09.2017.
13:59
Izvor: Beta

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je da ta ekipa još nije uvela "timske naredbe" po kojima bi mu klupski kolega Kimi Raikonen pomagao da ove sezone osvoji šampionsku titulu u Formuli 1.

Epa/Zsolt Czegledi
Epa/Zsolt Czegledi

Povezane vesti

Raikonen je u trkama u Monaku i Mađarskoj osvajao druga mesta, iza Fetela, što je pokrenulo spekulacije da Ferari favorizuje nemačkog vozača.

"Pomalo sam iznenađen kako su stvari postavljene. Ne mogu da pričam u tuđe ime, ali Kimi i ja se trkamo jedan protiv drugog cele sezone. Čitao sam, ili sam čuo, da me je štitio u Mađarskoj. Mislim da nije popuštao, da je imao dobru prilikju da me obiđe, on bi to uradio i to je pošteno. Tako bih i ja postupio, mi se trkamo za ekipu, obojica dajemo sve od sebe. Ne znam šta druge ekipe rade", rekao je Fetel za Autosport.

Upitan da li sada više pažnje obraća i na bodove, a ne samo na pobede, četvorostruki svetski prvak rekao je da je dao sve od sebe da pobedi Luisa Hamiltona da na prošlonedeljnoj trci u Belgiji.

"Naravno, morate da budete svesni šta radite, ali zaista se nisam čuvao. Pokušao sam sve, držao sam se uz njega tokom cele trke, možda nismo bili točak uz točak, ali bio sam zaista blizu, bilo je napeto. Uživao sam, ali on je bio uspešniji, a samo jedan može da se popne na prvo mesto na podijumu", naveo je nemački vozač.

Hamilton je prošle nedelje pobedio u Belgiji, a Fetel je rekao da je Ferari izvukao pouke iz te trke, uoči predstojeće u Monci u nedelju.

"Ta staza više odgovara Mercedesu, ali nastup od prošle nedelje nam daje nadu, daćemo sve od sebe. Mislim da smo napredovali u svim aspektima i veoma, veoma sam zadovoljan nastupom u Belgiji", naveo je Fetel.

Trka za Veliku nagradu Italije vozi se u nedelju od 14 časova u Monci, a Fetel je prvi u generalnom plasmanu sa sedam bodova više od Hamiltona.

Ne propustite

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Salvatore
Friday, 01.09.2017
16:34

Vise bih voleo da vidim kako se bore 4 vozaca iz 2 ekipe nego samo 2,ne volim te timske naredbe, glupost. U MotoGP nikad nema timskih naredbi, uvek zelis biti bolji od kolege

avatar
Zoran Pejcic
Friday, 01.09.2017
14:21

Kada je u Ferariju bilo timskih naredbi ?

avatar
brekbaCh1
Monday, 04.09.2017
14:44

Hahah a Barikelo - Sumaher ?

avatar
Los Vikingos
Friday, 01.09.2017
14:18

Malo sutra nema naredbi, secam se trke od pre nekoliko nedelja kada je Kimi morao da cuva ledja Fetelu i da ne dozvoli Hamiltonu da ga predje da bi ovaj stekao vecu prednost. Na kraju ulazi vodja Ferarija i zahvaljuje se Kimiju na dobro odradjen posao koji su mu naredili u toku trke. nIsto tako i u Mercedesu, Botas pusta Hamiltona da napadne ovu vodecu dvojicu kako bi smanjio prednost.

avatar
mak_juventino
Friday, 01.09.2017
14:14