Fetel psovao ''kao kočijaš'' na trci u Meksiku, sad gledaju kako da ga kazne...

Autor: Beta Beta
utorak 01.11.2016.
11:14
Izvor: Beta

Međunarodna automobilska federacija (FIA) istražuje nepristojno ponašanje vozača Ferarija Sebastijana Fetela, koji je uz brojne psovke završio trku Formule 1 za Veliku nagradu Meksika, preneli su danas britanski mediji.

Beta/AP Photo/Eduardo Verdugo
Beta/AP Photo/Eduardo Verdugo

Povezane vesti

Fetel je bio ljut zbog vožnje vozača Red Bula Maksa Verstapena u samoj završnici nedeljne trke u Meksiku, a obraćajući se ljudima u svom boksu putem radija uputio je i psovke direktoru trke FIA Čarliju Vajtingu.

"Sakupljamo dokaze o incidentu, a zatim ćemo videti da li će postupak biti pokrenut", rekao je predsednik FIA Žan Tod za Dejli Mejl.

Dejli Telegraf preneo je da je FIA "pod velikim pritiskom" da kazni Fetela.


Nejasno je kakvu kaznu bi mogao da dobije Fetel. On je jedan od najplaćenijih vozača Formule 1, pa novčana kazna na njega ne bi mnogo uticala. Moguće je da dobije kaznu u kvalifikacijama, ali i zabranu učešća u narednoj trci u Brazilu 13. novembra.

"U svakom sportu emocije skaču, ali ne možete kritikovati sudiju. Iznenadio bih se ako bi Fetel prošao bez kazne",
rekao je direktor Red Bula Kristijan Horner.

Fetel je od 2010. do 2013. godine osvojio četiri šampionske titule sa Red Bulom.

U samoj završnici trke u Meksiku Fetel se borio sa Verstapenom za treće mesto, vozač Red Bula je u jednom trenutku izleteo sa staze, prešao preko trave i vratio se ispred četvorostrukog svetskog prvaka, zbog čega je stekao nepoštenu prednost i trebalo je da mu prepusti poziciju ali to nije učinio.

Verstapen je trku završio na trećem mestu, ali je odmah po završetku dobio kaznu dodavanja pet sekundi na rezultat pa je pao na peto mesto, a Fetelu je pripalo treće mesto. Međutim, Fetel je kažnjen sa 10 sekundi zbog opasne vožnje, pa je na kraju treće mesto zauzeo Danijel Rikardo iz Red Bula, a Nemac je pao na peto.

Fetel se u nedelju izvinio Vajtingu.

"Izvinio se. Pošto je to učinio neću mu suviše zameriti, ali ostaje da se vidi da li će moj šef nastaviti slučaj", rekao je Vajting za Dejli Mejl.

Direktor Ferarija Mauricio Arivabene rekao je da Fetel nije zaslužio da mu se oduzme treće mesto.

"Potpuno smo zaslužili plasman na podijum, koji nam je oduzela birokratija. Ceo tim je pokazao veliku izdržljivost, ostao je složan i koncentrisan u teškom trenutku. Naša strategija nam je omogućila dobru trku i obojica vozača su obavili dobar posao. Nažalost, kažnjeni smo odlukom sudija, kazna je suviše oštra i nepoštena", rekao je Arivabene.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dragan Draganovic
Tuesday, 01.11.2016
18:03

O cemu se tu prica? Pod prvo, nije rec o nekoj radiodifuznoj stanici, nego o potpuno internoj radio vezi izmedju vozaca i tima. Drugo, da li vazi rezultat koji si postigao, ili je vaznije da li si psovao? Da li ce to vaziti i za druge sportove?

avatar
Dragan Draganovic
Tuesday, 01.11.2016
17:49

Nije mi bas jasno, o cemu to pricaju? Nije to radiodifuzna stanica, rec je o internoj komunikaciji izmedju vozaca i tima. Znaci nije vazno kako vozis, nego da li si opsovao ili nisi? Hoce li se to primeniti i na druge sportove? Skocis uvis 240 cm, ali ti oduzmu medalju jer si posle doskoka opsovao?