Fenomenalni Borković, skandal sa srpskom himnom!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.06.2015.
18:18
Izvor: Sportske.net, dusanborkovic.com

Naš najbolji automobilista Dušan Borković briljirao u Francuskoj, ali su se zato organizatori obrukali, pošto su prilikom proglašenja pobednika, umesto ''Bože pravde'' intonirali himnu ''Hej Sloveni''.

dusanborkovic.com
dusanborkovic.com

Povezane vesti

Vozač NIS Petrol by B3 Racing Team-a Dušan Borković trijumfovao je na prvoj, a završio kao drugi na drugoj trci FIA ETCC u Francuskoj vožene na stazi Pol Rikar.

Impresivni vikend u Francuskoj, u kom je osvojio čak 21 bod (3 za pol poziciju, 10 za pobedu i 8 za drugo mesto) omogućio je Borkoviću ubedljivo vođstvo u generalnom plasmanu sa 56 bodova. Drugolasirani Petr Fulin iz Češke ima čak 13 manje, pa je na polovini šampionata Borković u odličnoj poziciji da posle evropske titule na brdskim stazama 2012. stigne i do krune na kružnim. Pančevački as do svoje treće ovosezonske pobede (nakon Mađarske i Slovačke) stigao je na dominantan način.

Ostvarivši najbolje vreme u kvalifikacijama, što mu je donelo prva tri boda ovog trkačkog vikenda, Duca je u letećem startu izdržao snažan napad Mata Homole i Andreasa Fistera i u prvu desnu krivinu uspeo da uđe kao prvoplasirani.Od tog majstorskog manevra, Borković je ugasio svaku nadu konkurentima da mogu da ga ugroze. Svakim sledećim pređenim metrom povećavao je razliku nad pratiocima, a jedino što se dešavalo iza njegovih leđa bila je borba za drugo mesto.

Upravo nakon duela Homole i Fistera, Slovak je dobio kaznu prolaska kroz boks, što je na najbolji način iskoristio drugoplasirani u generalnom poretku, Čeh Petr Fulin, koji je na kraju kroz cilj prošao iza Borkovića.

I pored osme startne pozicije na startu druge trke (prvih osam vozača iz prve trke startuju obrnutim redosledom) Borković je pokazao superiornost. Bila su mu potrebna svega četiri kruga da se domogne druge pozicije.

S obzirom na to da je Nemac Fister već odmakao, Duca je mirnom vožnjom priveo trku kraju i znatno uvećao bodovni saldo.Na ruku mu je išla i situacija iz poslednjeg kruga kad je nervozni Fulin u želji da se dokopa četvrtog mesta izazvao sudar sa Jostom, što ga je koštalo plasmana.

''Izuzetno sam srećan zbog poena koje sam osvojio tokom ovog vikenda i pobede u prvoj trci.Druga trka je bila teža, start je bio izuzetno naporan, a bilo je tu i čukanje od strane Joste kada sam krenuo da ga obilazim. Sve u svemu zadovoljan sam bodovnim saldom koji sam sakupio pred dvomesečnu pauzu koja nam sledi do sledeće trke u Brnu.

Tokom leta ću nastaviti sa napornim treninzima, ali ću zajedno sa svojim timom da radim i na potrazi za većom podrškom i još sponzora kako bi u sledećoj sezoni ponovo vozio WTCC s obzirom da svi smatraju da mi je tamo mesto'', rekao je Borković na pres konferenciji posle uručenja pehara na postolju u Francuskoj.

Naredni trkački FIA ETCC vikend biće vožen u Češkoj, 5. i 6. septembra na stazi u Brnu.

U prilogu pogledajte pomenuti skandal na ceremoniji proglašenja pobednika.

Ne propustite