F1 - Vilijams propušta prvi dan testiranja

Autor: Beta Beta
nedelja 17.02.2019.
14:59
Izvor: Beta

Ekipa Vilijams propustiće prvi dan predsezonskih testiranja uoči početka šampionata Formule 1 pošto još nije završila svoja vozila.

Epa/Tamas Kovacs
Epa/Tamas Kovacs

Povezane vesti

Predsezonska testiranja počinju u ponedeljak u Barseloni.

"Nažalost, morali smo da odložimo početak predsezonskih testiranja u Barseloni za utorak ujutro. Tokom zime smo bili neverovatno zaposleni pripremajući bolid FW42 za predstojeću sezonu i uprkos svim naporima, potrebno nam je još vremena. Naš prioritet je da na stazu izvedemo najbolje vozilo, a ponekad je potrebno duže vremena nego što smo predvideli. Naravno, ovo nije idealno, ali nije ni kraj sveta", navela je zamenica direktora Vilijamsa Kler Vilijams, preneli su britanski mediji.

Vilijams je prošle sezone bio poslednji u šampionatu konstruktora sa samo sedam bodova iz 21 trke, uprkos tome što je u svojim bolidima imao iste motore koje su imali i bolidi šampionske ekipe Mercedes.

Ove sezone za Vilijams će voziti prošlogodišnji šampion Formule 2 Džordž Rasel i Robert Kubica, koji se vraća u Formulu 1 prvi put od 2011. godine i teške nesreće u kojoj je doživeo ozbiljnu povredu ruke.

Rasel će u utorak prvi testirati bolid, Kubica će u sredu, a obojica u četvrtak. Rezervni vozač Nikolas Latifi biće u bolidu u utorak popodne i sredu ujutro.

Nova sezona u šampionatu Formule 1 počinje 17. marta trkom za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

Ne propustite