F1 u čudu, najbolji najavio "penziju"?!

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 02.11.2020.
09:59
Izvor: Sportske.net

Britanac na korak od izjednačavanja rekorda velikog Mihaela Šumahera.

Beta/Miguel Medina, Pool via AP
Beta/Miguel Medina, Pool via AP

Povezane vesti

Imola je u potpunosti pripala Mercedesu.

Hamilton je slavio novu pobedu, dok je Valteri Botas završio na poziciji dva za veliko slavlje pošto je njih tim već pobedio u takmičenju konstruktora.

Uskoro bi svoju titulu mogao da proslavi i Hamilton, na samo pobedu je od svoje sedme titule šampiona Formule 1. Trijumf u Istanbulu na narednoj trci bi mu to doneo, bez obzira kakav plasman bude ostvario Botas koji je trenutno drugoplasirani.

Pre trke u Emilio Romanji dosta se pričalo o produžetku saradnje Hamiltona i Mercedesa, Luisu ističe ugovor krajem godine, Toto Vulf je u šali izjavio da će Mercedes morati da proda i par fabrika ukoliko želi da nastavi da plaća ugovor šampiona koji iznosi oko 40 miliona funti po sezoni.

I sam Vulf je najavio promenu svoje uloge, kada je Hamilton upitan za komentar, dobili smo i neočekivani nagoveštaj penzije.

"Čak ne znam ni ja da li ću biti tu naredne godine tako da ne brinem o tome trenutno. Imamo dosta dubokih razgovora, Toto i ja, znam gde stoji psihički. Nosimo dosta težine na našim ramenima zajedno. Ja sam dosta dugo ovde, mogu da ga razumem ukoliko želi da stane malo kako bi se posvetio svojoj porodici. Što se tiče mene voleo bih da sam ovde i naredne godine, ali nema garancija za tako nešto. Postoji mnogo toga što me uzbuđuje u životu posle Formule 1, vreme će reći", izjavio je Hamilton posle trijumfa na Imoli.

Ovo uzimamo sa rezervom, sam Hamilton je pre par nedelja izjavio da želi i preko Šumaherovog rekorda koji iznosi sedam šampionskih titula. Luis će svoju sedmu verovatno proslaviti u nedelju 15. novembra u Istanbulu - verovatno ćemo tada dobiti i više informacija o njegovim budućim planovima.

baner 18

Ne propustite