F1 - Trka u Monaku u čast Nikija Laude, Hamilton nastavio dominaciju

Autor: Beta Beta
nedelja 26.05.2019.
17:49
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Monaka i uvećao prednost u generalnom plasmanu.

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Hamilton je ostvario 77. pobedu u karijeri, a četvrtu u sezoni. On je kontrolisao trku i uspeo je iza sebe da ostavi Maksa Verstapena iz Red Bula, koji ga je stalno pritiskao, uz kontakt u pretposlednjem krugu, posle čega je pokrenuta istraga.

Drugi kroz cilj prošao je Verstapen, ali je zbog kazne od pet sekundi zbog nebezbednog izlaska iz boksa, trku završio na četvrtom mestu.

Drugo mesto zauzeo je vozač Ferarija Sebastijan Fetel, a treći je bio vozač Mercedesa Valteri Botas.

Vozač Red Bula Pjer Gasli zauzeo je peto mesto, a osvojio je i dodatni bod pošto je vozio najbrži krug trke. Šesti je bio Karlos Sainc iz Meklarena, a sedmo i osmo mesto zauzeli su vozači ekipe Toro Roso Danil Kvjat i Aleksandar Albon.

Vozač Renoa Danijel Rikardo zauzeo je deveto mesto, a Roman Grožan iz Hasa bio je 10.

Tokom celog vikenda u Montekarlu vozači, ekipe i navijači odavali su počast trostrukom svetskom prvaku Nikiju Laudi, koji je umro u ponedeljak. Na bolidima su ispisane poruke zahvalnosti Laudi, a svi vozači na stazu su došli noseći crvene kačkete, na kojima je ispisano Niki.

Naredna trka na programu je 9. juna za Veliku nagradu Kanade.
-

Ne propustite