F1 - Mersedes dominira, Hamilton otkrio Ferarijevu slabost!

Autor: Beta Beta
utorak 16.04.2019.
14:21
Izvor: Beta

Aktuelni svetski šampion Formule 1, vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je borba za titulu i dalje otvorena, uprkos odličnom startu sezone.

Beta/Yuri Kochetkov/Pool Photo via AP
Beta/Yuri Kochetkov/Pool Photo via AP

Povezane vesti

Mercedesovi vozači su u prve tri trke osvojili prva dva mesta, što se u Formuli 1 nije dogodilo od 1992. godine i Vilijamsa. Hamilton vodi u šampionatu sa šest bodova više od timskog kolege Valterija Botasa.

Ferari je bio najbolji na predsezonskim testiranjima, ali se na početku sezone muči sa tempom, ali i strategijom.

"Mislim da, sa onim što imamo, radimo na našem punom potencijalu. Ali, prikazaćemo i više u budućnosti, napredovaćemo.

U Bahreinu nismo bili dovoljno brzi za pobedu, ali tokom trke se događaju stvari koje morate da iskoristite kako biste pobedili, a mi smo to uradili. Mislim da smo u Australiji i Kini potpuno zasluženo pobedili", rekao je Hamilton, preneli su britanski mediji.

Petostruki svetski prvak ocenio je da Ferari u prve tri trke ove sezone nije prikazao sve što može.

On je rekao da se niko u ekipi ne zanosi dobrim rezultatima, pošto znaju da ih čeka velika borba.

"Ne znam gde su bili Red Bulovi, ali znam da su Ferariji tu. Mislim da nam predstoje trke koje njima više odgovaraju. Nismo očekivali da ćemo imati prednost u Melburnu, nismo očekivali zaostatak u Bahreinu, a nismo ni očekivali ovu prednost u Kini.

Sve je i dalje otvoreno. Kao tim smo bili dobri, napravili rezultate i moramo tako da nastavimo. Ove godine je cilj da budemo skoro savršeni tokom svakog vikenda, ali i između njih", rekao je Hamilton.

"Ferariji imaju četiri desetinke prednosti na ravnom, ali gube vreme u krivinama. Biće zanimljivo videti kakvu strategiju će napraviti za predstojeće trke", naveo je on.

Naredna trka u šampionatu na programu je 28. aprila u Azerbejdžanu, na čijoj stazi je najduži pravac, a zatim sledi trka u Barseloni, gde je Ferari bio najbrži tokom testiranja.

Ne propustite