F1 - Haos u Toskani, Hamilton na korak od istorije!

Autor: Beta Beta
nedelja 13.09.2020.
18:15
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Toskane i uvećao prednost u generalnom plasmanu.

EPA-EFE/Francois Lenoir / Pool
EPA-EFE/Francois Lenoir / Pool

Povezane vesti

Prva trka u istoriji Formule 1 na stazi u Muđelu bila je haotična i u dva navrata je prekidana zbog incidenata na stazi.

Hamilton je ostvario 90. pobedu u karijeri i sada ima jednu manje od rekordera Mihaela Šumahera. Britanac je ostvario šestu pobedu u sezoni. 

Drugo mesto zauzeo je vozač Mercedesa Valteri Botas, a treći je bio Aleksandar Albon iz Red Bula, što je njegov prvi plasman na podijum u karijeri.

Četvrto mesto zauzeo je vozač Renoa Danijel Rikardo, peti je bio Serhio Peres iz Rejsing Pointa, a šesti Lando Noris iz Meklarena. Sedmo mesto zauzeo je vozač Alfa Tauri Danil Kvjat, a osmi je bio Šarl Lekler iz Ferarija, ekipe koja je danas u Mudjelu obeležila svoju 1.000 trku u Formuli 1.

Vozač ekipe Alfa Romeo Kimi Raikonen zauzeo je deveto mesto, dok je Sebastijan Fetel iz Ferarija bio 10. Vozač Vilijamsa Džordž Rasel bio je 11. a Roman Grožan iz Hasa zauzeo je 12. mesto.

Osmorica vozača nisu završili trku.

Naredna trka vozi se 27. septembra za Veliku nagradu Rusije u Sočiju.
-
Baner 9
-

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kori Volden
Sunday, 13.09.2020
18:35

Godinama nezanimljivo vec. Bitno je samo ko vozi Mercedes, on osvaja titulu.

avatar
lol (NewProfile)
Sunday, 13.09.2020
21:06

Sto je najgore, cak je i u timu Mercedesa dosadno, jer Botas nema dozvolu ekipe da se trka protiv Hamiltona. Da, neko ce reci i Ferari sa Sumijem i Barikelom je to radio ali tad je formula 1 bila opet zanimljiva nego ova trka kosilica.