F1 - Fetel napušta Ferari, šta će biti sa Peresom?

Autor: Beta Beta
četvrtak 19.11.2020.
13:13
Izvor: Beta

Meksički vozač Serhio Peres rekao je danas da njegova budućnost u Formuli 1 ne zavisi od njega i da je spreman da napravi pauzu u 2021. godini.

Epa/Zsolt Czegledi
Epa/Zsolt Czegledi

Povezane vesti

Vozač Rejsing Pointa postiže dobre rezultate ove sezone, trenutno je četvrti u šampionatu, uprkos tome što je propustio dve trke zbog korona virusa. Ekipa Rejsing Pointa je odlučila da ne produži saradnju sa Peresom, već je angažovala četvorostrukog svetskog prvaka Sebastijana Fetela, koji na kraju sezone napušta Ferari.

"Mislim da Formula 1 nije 100 odsto povezana sa nastupima. To vidimo i sa ostalim vozačima, ima mnogo stvari koje se dešavaju van kabine, oko vozača i to nije u mojim rukama. Zapravo nisam zabrinut, želim na visokom nivou da završim sezonu i videćemo šta će se dogoditi", rekao je Peres za Skaj.

Jedna od mogućnosti za Peresa je Red Bul, koji nije objavio vozača na sledeću godinu. Izvesno je da će za taj tim voziti Maks Verstapen, ali ne i da li će ugovor biti produžen sa Aleksandrom Albonom.

"Trenutno sam koncentrisan da dobro završim sezonu, ako se pojavi prilika... sjajno. Ako ne, spreman sam da pauziram godinu dana", dodao je 30-godišnji meksički vozač.

Peres je prošlonedeljnu trku u Istanbulu završio na drugom mestu, čime je izjednačio rekord karijere, a svaku trku ove sezone završio je medju prvih 10 vozača.

"To je poseban rezultat. Nisam imao laganu sezonu, dogodilo se mnogo stvari, usponi i padovi. Imao sam korona virus, propustio dve trke, bilo je teško. Ostao sam bez mesta u timu, tražim novo, nije bila stabilna godina, ali je definitivno dobar rezultat", naveo je Peres.

On je rekao da veruje da ove sezone dostiže vrhunac kao vozač.

"Imao sam veoma dobre sezone u prošlosti, ali nisu bili smatrani dobrim zbog potencijala bolida. Završavao sam sezone na sedmom, nekoliko puta na osmom mestu, ali sam i dalje radio dobar posao, sjajan posao. Mislim da sam sada na veoma dobrom nivou u karijeri, verovatno na vrhuncu u smislu iskustva, razumevanja i komunikacije sa ekipom", ocenio je on.

"Siguran sam da će nam ovaj plasman na podijum (u Istanbulu) pomoći da poslednje trke u sezoni završimo na visokom nivou", dodao je Peres.

Naredna trka u šampionatu na programu je 29. novembra za Veliku nagradu Bahreina.

Ne propustite