F1 - Čudo u Istanbulu, Hamilton slavi, Britanac stigao do SEDME titule i izjednačio se sa Šumaherom!

Autor: Beta Beta
nedelja 15.11.2020.
13:50
Izvor: Beta

Neverovatna trka u Istanbulu.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Vozač Mercedesa Luis Hamilton osvojio je danas sedmu šampionsku titulu u Formuli 1 i izjednačio se sa Mihaelom Šumaherom po broju titula, nakon što je pobedio u trci za Veliku nagradu Turske u Istanbulu.

U uzbudljivoj trci na klizavoj i mokroj stazi u Istanbulu, Hamilton je ostvario 94. pobedu u karijeri, a 10. u sezoni. Njegov jedini konkurent za titulu, timski kolega Valteri Botas trku je završio na 14. mestu.

Botas je trebalo da osvoji osam bodova više od Hamiltona, kako bi borbu za titulu produžio i na narednu trku, ali je posle loše vožnje ostvario loš rezultat. 

Britanac je startovao kao šesti, ali je dobrom vožnjom uspeo da nadoknadi zaostatak i ostvari veliki uspeh i izjednači rekord legendarnog Šumahera. Hamilton je trku završio za sat, 42 minuta, 19,313 sekundi.

Drugo mesto zauzeo je vozač Rejsing Pointa Serhio Peres sa 31,633 sekundi zaostatka, dok je treći bio Sebastijan Fetel iz Ferarija, koji je tu poziciju stekao u samoj završnici. Fetel je kroz cilj prošao sa 31,960 sekundi zaostatka za pobednikom.

Četvrto mesto zauzeo je vozač Ferarija Šarl Lekler, peti je bio Karlos Sainc iz Meklarena, a šesto i sedmo mesto zauzeli su vozači Red Bula Maks Verstapen i Aleksandar Albon.

Osmi je bio Lando Noris, deveti je bio vozač Rejsing Pointa Lens Strol, koji je startovao sa pol pozicije, dok je 10. mesto zauzeo Danijel Rikardo iz Renoa.

Naredna trka vozi se u Bahreinu, 29. novembra.

baner


 

Ne propustite