Cirkus u Formuli 1, znaju li u Mercedesu šta hoće? Hamilton im OBJASNIO!

Autor: Beta Beta
nedelja 09.10.2016.
14:15
Izvor: Beta

Ekipa Mercedesa povukla je danas žalbu, samo nekoliko minuta pošto se žalila na način vožnje Maksa Verstapena iz Red Bula u završnici trke Formule 1 za Veliku nagradu Japana, preneo je sajt Formule 1.

BETA/AP Photo/Ronaldo Schemidt, Pool
BETA/AP Photo/Ronaldo Schemidt, Pool

Povezane vesti

Mercedes se prvo žalio na kako je navedeno, nepravilnu i opasnu vožnju Verstapena, ali je ubrzo povukao žalbu, što im je sugerisao vozač te ekipe Luis Hamilton.

Verstapen je zauzeo drugo mesto na stazi Suzuka ispred Hamiltona, koji je u poslednjih nekoliko krugova pokušavao da ga obidje. Britanac je smanjivao zaostatak, a u pretposlednjem krugu u jednoj krivini je pokušao da obidje holandskog tinejdžera, koji je naglo reagovao, pa je Hamilton na kratko izleteo sa staze i izgubio šansu da ga pretekne.

Hamilton je prošao kroz cilj sa 0,7 sekundi zaostatka za Holanđaninom.

"Ja se nisam žalio. Upravo sam čuo da se ekipa žalila, ali rekao sam im da mi to ne radimo. Mi smo šampioni, mi idemo dalje. Kraj", napisao je Hamilton na društvenim mrežama.

Četiri trke pre kraja šampionata Mercedes je osvojio treću uzastopnu šampionsku titulu u konkurenciji konstruktora, a Rozberg ima 33 boda više od Hamiltona.


Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Milan Mihajlovic
Sunday, 09.10.2016
14:17

Malo ste se zbunili. Hamilton ima 59 pobeda. A Rozberg ih ima dobrano manje.