Botas najbrži na prvom treningu u Barseloni

Autor: Beta Beta
petak 10.05.2019.
22:28
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa Valteri Botas bio je najbrži na današnjem prvom treningu u Barseloni uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu Španije.

Beta/AP Photo/Sergei Grits
Beta/AP Photo/Sergei Grits

Povezane vesti

Botas je ostvario vreme od 1:17,951 i bio je za 0,115 sekundi brži od Sebastijana Fetela iz Ferarija. Treći je bio njegov timski kolega Šarl Lekler sa 0,221 sekundu zasotatka, a iza njega aktuelni svetski prvak Luis Hamilton iz Mercedesa sa zaostatkom od 0,624 sekunde.

Botas je propustio poslednjih 20 minuta treninga pošto je iscurelo ulje na bolidu, za šta je njegova ekipa navela da je "gašenje motora iz predostrožnosti".

Trening je počeo pod crvenom zastavom pošto je Lens Strol iz Rejsing Pointa udario u zaštitnu ogradu, a iz bolida je izašao nepovredjen.

Peti na treningu bio je Roman Grožan iz Hasa, šesti je bio Karlos Sainc iz Meklarena, sedmi Kevin Magnusen iz Hasa, a osmi vozač Red Bula Pjer Gasli. Danijel Rikardo iz Red Bula bio je 11, a Maks Verstapen iz Red Bula 12.

Drugi trening na programu je kasnije danas, treći je u subotu pre kvalifikacija, a trka za Veliku nagradu Španije na programu je u nedelju od 15.10.

Ne propustite