Botas najbrži i na drugom treningu F1 u Sočiju

Autor: Beta Beta
petak 25.09.2020.
22:38
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa Valteri Botas bio je najbrži i na današnjem drugom treningu uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu Rusije.

EPA-EFE/David Guzman
EPA-EFE/David Guzman

Povezane vesti

Botas, koji je ranije danas bio najbrži i na prvom, na drugom treningu je ostvario rezultat od 1:33,519 minuta. Iza njega ostao je timski kolega, šestostruki svetski šampion Luis Hamilton sa 0,267 sekundi zaostatka.

Obojica su imali problema, Botas je proklizao u poslednjoj krivini, dok je Hamilton posle greške odustao od kruga, u kojem je imao odlično vreme.
Vozač Renoa Danijel Rikardo bio je treći sa 1,058 sekundi zaostatka za Botasom, a pratili su ga vozači Meklarena Karlos Sainc (1,204) i Lando Noris (1,328).

Vozač Rejsing Pointa Serhio Peres bio je šesti, sedmi je bio Maks Verstapen iz Red Bula, a osmi Šarl Lekler iz Ferarija. Njegov timski kolega Sebastijan Fetel zauzeo je 10. mesto.Formula 1 danas je i zvanično objavila da će od januara novi generalni direktor takmičenja biti nekadašnji direktor Ferarija Stefano Domenikali. On će na funkciji zameniti Čejsa Kerija, koji će postati neizvršni predsednik.Treći trening u Sočiju na programu je u subotu pre podne, kvalifikacije se voze od 14 časova, a trka za Veliku nagradu Rusije počinje u nedelju od 13.10.

Hamilton će pokušati da ostvari 91. pobedu u karijeri i izjednači rekord Mihaela Šumahera.

Ne propustite