Borković odličan na Hungaroringu!

  • Autor: Darko Mitrović

  • 29. april 2019.

  • 11:08

  • Izvor: Sportske.net, Dusan Borkovic PR TEAM

  • facebook
  • twitter
  • email

Srpski as je na obe trke demonstrirao šampionsku vožnju i posle prvog trkačkog vikenda na Hungaroringu sakupio 51 bod.

Borković odličan na Hungaroringu!
Foto: Dusan Borkovic PR TEAM
Prvog vikenda nove sezone TCR Evropa koji je održan na Hungaroringu najbolji srpski automobilista Dušan Borković osvojio je ukupno 51 bod. Vozač NIS Petrol tima u saradnji sa Target Competition timom u svom automobilu Hyundai i30 N sa brojem 62 na samom otvaranju sezone demonstrirao je šampionsku klasu.

U izuzetno jakoj konkurenciji čak 37 automobila naš as je u prvoj trci zauzeo petu poziciju, koja po novom sistemu bodovanja nosi 24 poena, a u drugoj trci punoj uzbuđenja četvrtu poziciju sa 27 bodova.

U generalnom plasmanu posle prvog trkačkog vikenda srpski as se nalazi u samom vrhu tabele.

“Bio je ovo dobar trkački vikend uz dosta borbe na stazi. Na obe trke uzeo sam bodove, a to i jeste moj cilj za ceo šampionat.

Nismo promenili 'setap' za drugu trku tokom koje je počela kiša i to me je omelo, ali sa velikim optimizmom idem ka novim trkama sa željom da se borim za najviši plasman.

Posle ovog vikenda bolje sam upoznao kolege koje do sada nisam znao, a i automobil koji je potpuno nov i razlikuje se od prošlogodišnjeg.

Dosta novih kolega je izuzetno borbeno, ali to je ono što ja volim. Ubeđen sam da nas čeka još uzbudljivih izdanja”, rekao je Borković i iskoristio priliku da svim vernicima koji danas slave Uskrs čestita najradosniji praznik.

Jučerašnje kvalifikacije Dušan Borković je završio kao deveti, što mu je obezbedilo start iz petog reda u prvoj trci, a istovremeno i polazak s druge pozicije na inverznom startu druge trke.

Vozač NIS Petrol racing tima odlično je startovao , pa je tako veoma brzo sa devete došao do šeste pozicije. U petom krugu savladao je Francuza Orelijena Komta u bici za petu poziciju na kojoj je i završio prvu trku.

Nelson Pansijatisi presekao je putanju našem asu već u prvom krugu, prilikom čega su na Borkovićevom automobilu oštećeni splinter i bamper koji su ga usporili, ali na svu sreću nisu sprečili našeg asa da dođe do dragocenih bodova na startu sezone.

Druga trka donela je kišu, klizavu stazu i mnogo uzbuđenja na Hungaroringu. Posle odličnog starta Borkovića i žestokog napada na prvu poziciju, naš as je proklizao i pre izlaska sigurnosnog automobila na stazu zbog izletanja Filipija I Galaša, srpski automobilista je bio na trećoj poziciji.

U nastavku trke, u kojoj je pod žutom zastavicom, isteklo skoro 12 minuta, vodila se žestoka borba između Borkovića, Brišea i Magnusa za čelo kolone, u kojoj je francuski automobilista imao nekoliko nesportskih poteza. Dalje napredovanje našeg asa u veoma dramatičnoj trci na Hungaroringu sprečila su nova izletanja sa staze i žuta zastava koja je bila na snazi do kraja trke.

Naredni trkački vikend zakazan je za 26.maj u Nemačkoj.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari