Borković nastavlja saradnju sa Mađarskim B3

Autor: Miloš Marković
četvrtak 11.06.2015.
01:05
Izvor: Sportske.net

Najbolji srpski automobilista, Dušan Borković odlučio je da ostatak sezone u Evropskom šampionatu turing automobila vozi sa mađarskim B3 racing timom, pod nazivom NIS Petrol Racing tim u Seat leon Cup raceru.

NIS PETROL RACING TEAM
NIS PETROL RACING TEAM

Povezane vesti

Ovakva odluka rezultat je odlične saradnje koju je Dušan ostvario sa ovim timom na prvoj trci šampionata na Hungaroringu.

"Posle iskustva u Svetskom šampionatu, slobodno mogu da kažem da ovako uigran I spreman tim nisam video ni u WTCC-u. Oduševili su me svojom profesionalnošću još na razgovorima pred trku u Mađarskoj, a na samoj stazi pokazali su svo svoje umeće I požrtvovanost.  Moram da priznam da sam već tada poželeo da ostatak sezone svoje poverenje dam upravo njima. Radujem se budućoj saradnji i uspesima koje ćemo, nadam se, zajedno postići" rekao je Borković.

B3 racing jedan je od vodećih timova u Mađarskoj koji se takmiči u FIA turing i formula takmičenjima. Sa Seatom se takmiče i u Seat Euro kupu gde imaju svoja dva vozača.

O popularnosti našeg automobiliste u Mađarskoj najbolje svedoči poziv HELL ENERGY da upravo Borković izveze prvi krug na HELL eko karting stazi na otvaranju Avalon parka u petak, 12. juna, kojem će prisustvovati brojni političari i javne ličnosti naših suseda.

Ovaj park predstavlja najveću investiciju u turizmu u Mađarskoj ove godine i jedan je od najmodernijih eko kartinga u Evropi.

“Velika mi je čast što sam pozvan od strane HELL ENERGY na otvaranje Avalon parka. Imam divne uspomene iz Mađarske s obzirom da sam 2 puta bio vice šampion u Mađarskom karting šampionatu. HELL eco karting je sjajan koncept i jedva čekam da ga testiram” – dodao je Borković.

Ne propustite