U WADA veoma zabrinuti: "Situacija je haotična"

Autor: Beta Beta
petak 02.02.2018.
16:51
Izvor: Beta

Potpredsednica Svetske antidoping agencije (WADA) Linda Hofstad ocenila je danas da je situacija posle odluke Sportskog suda u Lozani (CAS) da oslobodi 28 ruskih sportista optužbi za doping postala haotična.

themoralofthestoryis.com
themoralofthestoryis.com

Povezane vesti

"Situacija u kojoj se trenutno nalazimo je veoma haotična. 'Čisti' sportisti i navijači širom sveta su izgubili poverenje u sistem", rekla je Linda Hofstad Heleland.

Ona je dodala da se "ovo mora zaustaviti" i da je neprihvatljivo kakva je situacija.

CAS je juče oslobodio 28 ruskih sportista optužbi za doping, pa su tako doživotne suspenzije koje je izrekao Međunarodni olimpijski komitet (MOK) ukinute.

MOK je, medjutim, nedugo nakon što je objavljena odluka CAS-a saopštio da nije sigurno da će sportisti i biti pozvani da učestvuju na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zdenkomen
Saturday, 03.03.2018
11:28

Može li dotična gospođa da objasni sportskoj javnosti kako američki sportisti ne podležu kontroli Svetske antidoping agencije (WADA)? Da li je to sportski presedan, politička odluka ili dva različita sveta?

avatar
Колатерална Штета
Friday, 02.02.2018
18:43

Ne moze neko da se suspenduje jer je ranije koristio lek koji je od skoro postao zabranjen. Ovde nisu prekrsena pravila, ovde je uradjena hajka...