Trijumfalni povratak Emira Bekrića

Autor: Beta Beta
subota 03.02.2018.
19:24
Izvor: Beta

Srpski atletičar Emir Bekrić vratio se danas na stazu nakon duge pauze pobedom, pošto je na prvenstvu Srbije u dvorani zauzeo prvo mesto u trci na 400 metara.

ass.org.rs
ass.org.rs

Povezane vesti

Bekrić je u Atletskoj dvorani na Banjici trijumfovao s rezultatom 48,40 sekundi.

"Nije ovo ono što sam očekivao, ali sam svakako zadovoljan rezultatom. Zimska sezona nije nešto što mi je krajnji cilj ove godine, to je ipak Evropsko prvenstvo u Berlinu. Polako hvatam zalet i spremam se za moju disciplinu koja je 400 metara prepone", rekao je Bekrić, preneo je Atletski savez Srbije.

U konkurenciji atletičarki vodila se neizvesna trka na 400 metara izmedju Maje Ćirić i Tamare Salaški. Salaški je uspela da opravda očekivanja i odbrani titulu prvakinje države s rezultatom 53,15 sekunde, dok je Maja Ćirić bila druga (53,37).

I Asmir Kolašinac, najbolji srpski bacač kugle, takodje je bio uspešan posle dužeg perioda pauze. On je odbranio titulu hicem od 19,96 metara.

"Iskreno sam očekivao malo više, ali nakon ovolike pauze i nije loše. S obzirom da je ovo rezultat iz punog treninga, očekujem da ću se do kraja sezone vratiti na svoj prosečan rezultat", rekao je Kolašinac.

Drugo mesto u bacanju kugle zauzeo je Veljko Nedeljković, a treći je bio Milan Jotanović. Mihail Dudaš je bacio kuglu 13,39 metara i zauzeo je sedmo mesto.

U trci na 60 metara prva je bila Katarina Sirmić sa rezultatom 7,58 sekundi, dok je u muškoj konkurenciji pobedio Aleksa Kijanović koji je stazu pretrčao za 6,81 sekundi.

Amela Terzić je uspela da ubedljivo bude ispred svoje konkurencije i trku na 1.500 metara istrči za četiri minuta, 24 sekunde i 85 stotih. Njena sestra, Amra Terzić bila je druga, a bronza je pripala Jasmini Pruginić.

Pobednik u disciplini skok u dalj je atletičar Crvene Zvezde Strahinja Jovančević skokom od 7,34 metara, Aleksandar Grnović je zabeležio samo centimetar kraći skok, dok je treći bio Stefan Stanković sa daljinom od 6,42 metara.

Sutra je na programu drugi takmičarski dan prvenstva Srbije, a počeće trkom na 60 metara s preponama.

Ne propustite