Stiglo još loših vesti za Ivanu Španović

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 12.08.2018.
10:56
Izvor: Sportske.net

Najbolja srpska atletičarka ima ozbiljnu povredu.

Epa/Srđan Suki
Epa/Srđan Suki

Povezane vesti

Tokom kvalifikacija za finale Evropskog prvenstva u Berlinu u skoku u dalj za dame, Ivana Španović je bila najbolja sa skokom od 6,84, ali je tada i doživela povredu za koju se mislilo da nije toliko ozbiljna.

Ipak, magnetna rezonanca je pokazala da se radi o ozbiljnoj povredi Ahilove tetive desne noge, a trener Goran Obradović je objasnio da je karijera mogla da se dovede u pitanje da je skakala u finalu.

Šta je sledeće za Ivanu?

Sledi oporavak koji će, po svemu sudeći, dugo trajati.

Ivanu ćemo moći da gledamo na zaletištima tek naredne godine, kako je i sama rekla, što znači da je sezona za nju završena i da neće nastupati u Dijamantskoj ligi.

Mi joj želimo što brži oporavak i da se vrati na zaletišta još jača.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Agent Provocateur
Sunday, 12.08.2018
11:07

Profesionalni sport je gladijatorska borba gde se telo tera da maksimuma izdrzljivosti. Velika je steta jer kada neko ovako dostigne odlicnu formu i ulozi ne samo mesece ili pola godine rada na tempiranju forme i brusenju do maksimuma a ima neslucene potencijale, nego maltene celu karijeru da bi stigao do tih visina i povreda ga unazadi. To ima i psiholoske posledice jer treba se vratiti i treba ponovo sve proci od rehabilitacije preko povratka na trening pa brusenja forme a karijera ne traje vecno.