Srpski atletičari obećali još medalja

  • Autor: Beta

  • 16. jul 2013.

  • 15:38

  • Izvor: Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Osvajači medalja za Srbiju na atletskom Evropskom prvenstvu za mladje seniore u Tampereu istakli su danas da u narednom periodu očekuju još bolje rezultate.

Srpski atletičari obećali još medalja
Foto: ass.org.rs
Reprezentativci Srbije osvojili su tri medalje u Tampereu: Amela Terzić osvojila je zlato u trci na 1.500 metara, Emir Bekrić takođe zlatnu medalju u trci na 400 metara prepone, dok je Marija Vučenović osvojila bronzu u bacanju koplja.

Na Evropskom prvenstvu u Tampereu 30 zemalja osvajalo je medalje, a Srbija je sa tri osvojene u generalnom plasmanu zauzela osmo mesto.

"Ovo je istorijski trenutak za srpsku atletiku. Dokazali smo da smo fizički i mentalno spremni i da smo na pravom putu da se borimo za medalje na predstojećem Svetskom prvenstvu u Moskvi, kao i na Olimpijskim igrama 2016. godine", rekao je Emir Bekrić na konferenciji za novinare u Beogradu.

"Sezona nam je krenula uspešno, pa su tako porasli apetiti i samopouzdanje. U Finskoj je u ekipi vladala pozitivna atmosfera, svi su bili raspoloženi i tako smo zaboravili na pritisak", dodao je Bekrić.

Amela Terzić je rekla da je zajedno s trenerom mnogo radila na sebi, što je na kraju dalo rezultat.

"Više puta sam morala da odgledam snimak finalne trke jer nisam mogla da se setim šta se desilo. Mnogo sam radila na sebi i to znaju samo oni koji su bili uz i oko mene. Otišli smo u Finsku kao mala reprezentacija, ali smo se međusobno bodrili, bili jedni uz druge i samo tako bi trebalo da nastavimo", rekla je ona.

Marija Vučenović je rekla da je osvajanjem bronzane medalje napravila veliko iznenađenje.

"Ovaj moj uspeh je veliko iznenađenje, bilo je super i za dve godine na istom takmičenju ću se potruditi da se popnem na vrh. Svakako da u narednom periodu očekujem još bolje rezultate", rekla je ona.

Rifat Zilkić, trener Amele Terzić, istakao je da je ona napravila izvanredan rezultat u strahovito jakoj konkurenciji.

"Amela je iskoristila svoj jak finiš i potpuno je nadmudrila i zbunila kako svoje protivnice, tako i sve na stadionu. Ovo nije kraj, idemo dalje, znamo kako ćemo raditi. Sistem nam je programiran, tako da to rezultati pokazaju", rekao je Zilkić.

Mirjana Stojanović, trener Emira Bekrića, ocenila je da je on pokazao da je pravi šampion.

"Emir je pokazao da može da se nosi sa time što je favorit, jer je do sada on 'jurio' druge, a sada su drugi 'jurili' njega. Ne bi trebalo da se zavaravamo sa tim da smo nešto uradili, jer tek treba nešto da uradimo", rekla je ona.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović rekao je da je taj sport krenuo pravim putem.

"Takmičari su rezultatima opravdali ono što su obećavali, ovo je veliki uspeh ne samo za atletiku već ceo srpski sport. Oni su ponos Srbije", rekao je Jevrosimović.

Generalni sekretar ASS Slobodan Branković rekao je da je ta organizacija zaboravljena, pošto nema podršku javnih preduzeća i da joj za funkcionisanje treba 300.000 evra godišnje.

Atletičari su za ostvarene rezultate na poklon dobili "Tošibin" tablet uređaj, a njihovi treneri "Soni" mobilni telefon.

Veoma posećenoj konferenciji za medije u zgradi Komtrejda prisustvovali su i državni sekretar za sport Predrag Peruničić i pomoćnik ministra za sport i omladinu Dragan Atanasov.

  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari