Španović: "Neka ovo bude početak niza zlatnih medalja"

Autor: Beta Beta
utorak 06.03.2018.
15:44
Izvor: Beta

Presrećna je Ivana, presrećni smo i mi. Sve čestitke za našu najbolju atletičarku!

EPA-EFE/GERRY PENNY
EPA-EFE/GERRY PENNY

Povezane vesti

Nekoliko stotina navijača dočekalo je danas u Atletskoj dvorani u Beogradu svetsku dvoransku šampionku u skoku u dalj Ivanu Španović.

"Hvala što ste ovu medalju učinili jos sjajnijom. Nadam se da ste zaključili iz svega da ni u jednom trenutku ne treba da prestanete da verujete u sebe i da radite. Nekako mislim da je Gorana i mene samokritika dovela do toga da imamo sada zlato", rekla je Španovićeva.

Španovićeva je nedelju u Birmingemu osvojila prvu zlatnu medalju za srpsku atletiku na šampionatima sveta. Ona je u finalu skočila šest metara i 96 centimetara.

"Nisam siguran da ovim završavsmo nešto, već otvaramo nov niz, a neka bude to niz zlatnih medalja. Ovo je ostvarenje sna, ova medalja je došla u pravo vreme, iako je pre dosta puta izmakla. Da sam pre slučajno došla do medalje, a da nisam znala kako sam to uradila, možda bi moja karijera otišla u drugom smeru. Iz svega toga sam dobila mnogo samopouzdanja", rekla je Španovićeva.

Ona je dodala da su uslovi u Birmingemu bili teški, ali da je ona konstantno imala osećaj da samo mora da pruži svoj maksimum.

"Nisam imala moranje da osvojim, već da samo dam sve od sebe. Ispostavilo se da je 6,96 metara najbolje ove godine i da je bilo dovoljno za zlato. Godinama sam se oslobodila osećaja da moram da pobedjujem, ali je tu bila želja da izvučem najbolje iz sebe", rekla je svetska šampionka.

Upitana kakva je bila psihološka priprema pred takmičenje i kako pobediti Amerikanku Britni Ris, Španovićeva je kazala da je razmišljala samo o situacijama kada ju je pobeđivala.

"Pre takmičenja sam samo razmišljala o tome kako napasti Ris i kako biti bolji od nje u datom trenutku... Razmišljala sam samo o situacijama gde sam je pobeđivala. Mislim da je ona u mnogoj goroj situaciji od mene, jer ona brani mnogo medalja, a ja jurim titule. Za nijansu sam gladnija uspeha", kazala je svetska šampionka.

Njen trener Goran Obradović rekao je da je Španovićeva skakala pod blagom povredom.

"Ivana je imala manjih problema, koje smo mi malo tajili, jer nismo hteli alibi za eventualni neuspeh. Vešto smo prikrivali i samo pojedini su to primetili. Na prvenstvu nije bila sa svojih 100 odsto, ali uspeli smo da sve savladamo. Posle četvrte serije je osetila jak bol u skočnom zglobu i zato smo preskočili petu seriju... Kako bi se ona odmorila i kako bi Ris imala manje vremena da se pripremi. Imaćemo uskoro lekarski pregled, ali blaža je to povreda, brzo ćemo je sanirati", kazao je Obradović.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović čestitao je Španovićevoj osvajanje zlatne medalje.

On je u ime kompanije "Comtrade" srpskoj atletičarki dao premiju od 20.000 evra, dok je Obradoviću udelio 10.000.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 06.03.2018
17:40

Већ би и постојао неки низ да није било неправде у Лондону летос !