Počela izgradnja atletskog stadiona u Novom Pazaru

Autor: Beta Beta
utorak 20.01.2015.
00:50
Izvor: Beta

Ministri Vanja Udovičić i Rasim Ljajić označili su danas početak radova na izgradnji atletskog stadiona u Novom Pazaru koji bi trebalo da bude završen do kraja ove godine.

sandzacke.rs
sandzacke.rs

Povezane vesti

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je prilikom obilaska radova rekao da je izgradnja ovakvog kapitalnog objekta od velike važnošti za Novi Pazar, ali i celu Srbiju.

"Želja Vlade Srbije je da u svim krajevima zemlje gradimo sportsku infrastrukturu jer znamo da je to osnov za postizanje vrhunskih rezultata. Međutim, ovakvi objekti neophodni su i za mlade kako bi se rekreirali, vodili zdrav način života, ali i krenuli putem vrhunskih sportista", izjavio je Udovičić.

On je dodao i da će atletski stadion u Novom Pazaru biti važan za razvoj sportskog turizma, oblasti na koju će Vlada obratiti posebnu pažnju u narednom periodu.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je ocenio da će sa završetkom atletskog stadiona Novi Pazar postati jedan od gradova u Srbiji sa najboljom sportskom infrastrukturom, a što je bila potreba svih sportista.

"Ovim stadionom vraćamo dug atletičarima koji su proslavili Novi Pazar osvajajući sva međunarodna priznanja i medalje, a koji su trenirali po okolnim livadama i bez ikakvih uslova. Zaslužili su ovaj objekat i mi im ga poklanjamo", rekao je Ljajić.

I generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković rekao je da je Novi Pazar zahvaljujući fenomenalnim rezultatima svojih atletičara zaslužio stadion.

"Fenomenalnim rezultatima atletičari Novog Pazara proneli su svetom slavu svog grada i države Srbije, pre svih velika zvezda srpske i svetske atletike Amela Terzić i njen trener Rifat Zilkić. Ovo što se ovde radi staviće Novi Pazar na mapu svetske atletike", izjavio je Branković.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović naglasio je da je cilj gradske vlasti da ovaj grad postane centar sporta, mladosti, dobrih i vrednih ljudi.

"Ovaj velelepni stadion namenjen je našim atletičarima, velikim talenitma i nadama ovog sporta. Takođe, želja nam je i nadam se da ćemo već sledeće godine na ovom objektu organizovati veliki medjunarodni atletski miting", rekao je Mahmutović.

Vrednost radova u prvoj faza izgradnje atletskog stadiona je oko 108 miliona dinara. Sedamdeset odsto sredstava obezbedilo je Ministarstvo omladine i sporta, a ostatak Grad Novi Pazar.

Ne propustite