Pazarci zadovoljni rezultatima na Prvenstvu Srbije u polumaratonu

Autor: Beta Beta
sreda 04.10.2017.
00:01
Izvor: Beta

Atletičar Novog Pazara Haris Ajdarević rekao je danas da je prezadovoljan zbog pobede na državnom prvenstvu u polumaratonu u Kragujevcu, gde je pre dva dana nastupio sa još 30 dugoprugaša.

Povezane vesti

"Ovo je moj najbolji ovosezonski rezultat, nadam se da ću nastaviti u istom ritmu. Planirali smo da budem uz olimpijca Darka Živanovića, pa da u finišu izađem na čelo. On nije mogao da isprati moju poslednju promenu", rekao je Hajdarević.

On je polumaratonsku stazu pretrčao za 1:13,17 časova, Darko Živanovića iz kragujevačke Šumadije bio je 12 sekundi sporiji, dok je trećeplasirani član beogradskog Atletskog kluba Cerski junaci Miloš Dajević ostvario rezultat od 1:13,51.

Među sedam atletičarki, Teodori Simović u Kragujevcu je pripalo drugo mesto vremenom od 1:18,06 časova, a prvakinja Srbije Olivera Jevtić iz užičke Mladosti bila je 4,36 minuta brža. Takmičarka beogradske Crvene zvezde Nora Trklja završila je kao treća sa 1:24,55.

"Zadovoljna sam trkom, a Olivera je legenda naše atletike. Imala sam ove godine ozbiljnih zdravstvenih problema, ali istrčala sam maraton na Svetskom prvenstvu u Londonu. Najduža disciplina je iscrpljujuća i organizam drugačije reaguje
", navela je Simović.

Ne propustite