Odbijena žalba Kaster Semenje, moraće da smanji nivo testosterona...

Autor: Beta Beta
sreda 01.05.2019.
14:09
Izvor: Beta

Sud za sportsku arbitražu (CAS) odbio je danas žalbu Kaster Semenje zbog pravila da se smanji prirodno visok nivo testosterona kod pojedinih atletičarki.

Beta/AP Photo/Anja Niedringhaus, File
Beta/AP Photo/Anja Niedringhaus, File

Povezane vesti

Svetska atletska federacija (IAAF) je, po izveštaju CAS-a, predložila pravila koja diskriminišu, ali je sa dva od tri glasa žalbenog veća utvrdjeno da je tako nešto neophodno da bi se očuvao integritet ženskog sporta.

IAAF je ranije saopštio da atletičarke sa visokim nivoom testosterona imaju "nefer prednost" na trkama od 400 do 1.500 metara.

Semenja je dvostruka olimpijska šampionka na 800 metara i sada je primorana da medicinski smanji nivo testosterona kako bi mogla da se takmiči.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Agent Provocateur
Wednesday, 01.05.2019
15:58

Svejedno se radi o teskoj diskriminaciji. Nije ona kriva sto je njen prirodni nivo testosterona takav i koliko god da je nefer i da je prednost tako je rodjena. Znaci sada ce IAAF da odredjuje maksimalan nivo testosterona koji oni smatraju za okej i na taj nacin da uticu na rezultate i rekorde - potpuni nonsens. Znaci ako ronaldo ima veci nivo testosterona nije fenomen nego ga treba diskvalifikovati.

avatar
Devil born 1878
Wednesday, 01.05.2019
14:34

Ja mislio ovo neki muskarac bokte