Nažalost, potvrđeno je - Bez Ivane Španović na Svetskom prvenstvu

Autor: Beta Beta
sreda 04.09.2019.
13:11
Izvor: Beta

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović propustiće predstojeće Svetsko prvenstvo u Dohi zbog povrede, saopšteno je danas.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Španović se povredila tokom nastupa na mitingu u Berlinu, a posle obavljenih pregleda potvrđeno je da neće učestvovati na finalu Dijamantske lige, kao ni na Svetskom prvenstvu u Dohi, navodi se u saopštenju njenog tima.

"Povreda je dovoljno ozbiljna da sprečava Ivanu da nastupi na Svetskom prvenstvu. Potrebno je tri do pet nedelja da se mišić regeneriše i ojača, tako da će se Ivana u narednom priodu posvetiti rehabilitaciji i nakon toga krenuti sa pripremama za narednu sezonu", rekao je lekar Jovan Đurović.

Svetska i evropska dvoranska prvakinja u skoku u dalj rekla je da se neočekivano povredila.

"Bez obzira na ozbiljnost povrede, psihički mi je, koliko je to moguće, lakše pala činjenica da se to desilo na ovom mitingu, a ne na šampionatu, kao sto je bio slučaj sa ahilovom tetivom prošle godine na Evropskom prvenstvu.

Ovo je definitivno bila godina izazova za mene, te se okrećem rehabilitaciji i odmoru. Želim da se potpuno oporavim i fokusiram na ono najvažnije, a to su Oiimpijske Igre u Tokiju", navela je ona.

Njen trener Goran Obradović rekao je da je Španović odbranom titule evropske dvoranske šampionke ostvarila prvi cilj za ovu godinu, a da je letnja sezona bila posvećena samo Svetskom prvenstvu u Dohi.

"Nažalost, ovakve stvari se dešavaju, sledi period oporavka i verujem da će Ivana, već polovinom oktobra i fizički i psihički biti spremna za nove izazove, za olimpijske izazove", dodao je Obradović.

Svetsko atletsko prvenstvo održaće se od 27. septembra do 6. oktobra u Dohi.

Ne propustite