Maratonci podižu svest o plućnoj hipertenziji

Autor: Beta Beta
utorak 03.10.2017.
16:30
Izvor: Beta

Tim maratonaca "Inspired by HOPE", koji je formiralo Udruženje pacijenata plućne hipertenzije Srbije, predstavljen je danas u Beogradu, a 10 trkača će u okviru tog projekta za godinu dana učestvovati na 50 polumaratona i maratona.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

"Mi ćemo ponosno nastaviti da trčimo u 2018. na najpoznatijim trkama kod nas i u regionu kako bismo podigli svest o ovoj retkoj, teškoj i progresivnoj bolesti. Nećemo stati sa trčanjem sve do trenutka dok se i poslednjoj osobi sa plućne hipertenzije u Srbiji ne obezbedi adekvatna terapija, koja je dostupna u gotovo svim zemljama u regionu, a koja će im omogućiti da dišu i ono što je najvažnije, produžiće im život", rekla je predsednica Udruženja Danijela Pešić.

Cilj projekta je da se podigne svest o plućnoj hipertenziji i neophodnosti da se ta bolest što pre otkrije i adekvatno leči.

Timu "Inspired by HOPE" će pomoći brend prodavnica kompanije Đak Sport, Go Active, kako bi se skrenula pažnja na težinu te retke, ali veoma progresivne bolesti.

Izvršni direktor Djak sporta Predrag Tripković rekao je da je ta kompanija ponosna što je deo tima.

"Go Active je koncept osmišljen da spaja ljude i da promoviše sport i zdrav život. Zbog toga smo se danas i okupili kako bi promovisali jedan projekat koji spaja sve to i još ima plemenit cilj - boriti se za nečiji život", rekao je Tripković.

Ne propustite