''Maraton za Ginisa'' - Vreme je za poslednju etapu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 27.10.2016.
11:19
Izvor: Sportske.net, maratonzaginisa.com

Završena i pretposlednja etapa ''Maratona za Ginisa'', sledi spektakularan finiš.

maratonzaginisa.com
maratonzaginisa.com

Povezane vesti

''Đe je moj kum Žoržo, Joj da me vidi moja mila majka, šta si ti pop il….'' samo su neke od replika koje godinama žive među onima koji su bar jedanput odgledali film ''Lepota poroka'' i sete se likova Jaglike, Luke, Kosare, Đorđa-Žorža, koji su ovaj film snimali na Adi Bojani, 15-tak kilomtara od Ulcinja.

E, tu gde su svi ti akteri ostavili trajno sećanje na ovaj film, ekipa maratona je došla da odatle startuje 54-tu etapu, ili pretposlednju, jer zbog blizine Ulcinja i Bara, moralo je da se ode skroz do pomenute lokacije kako bi se uklopila kilometraža.

Zbijali su šale na startnoj poziciji vezane za pomenuti film, prešli preko mosta kuda je i Žoržo prelazio, videli sve te lokalitete, koji su se mnogo izmenili jer film je sniman 1986. godine, ali sećanje ne bledi.

Odatle pa opet kroz Ulcinj, koji je dan pre toga bio domaćin, izašlo se na magistralu i put prema Baru.

Slika kao od prethodnog dana, samo što je sada more s leve strane, a i nebo je malo prekriveno tankim oblacima, ali temperatura vazduha je ista, 24 stepeni, sto ne pravi nikakav problem jer posle hladnih dana u kontinentalnom delu CG i BiH, nije na odmet još koji topao dan.

Na pola puta Nikoliću se pridružiše članovi AK ''Mornar'' i AK'' Sanja''  Goran Banović, Dragoljub Koprivica i Sveto Stamatović, svi iz Bara, da mu daju podršku u ovoj predposlednjoj etapi.

Tu je čekala i patrola Barske policije, pa je sve išlo mnogo opuštenije, jer je magistrala vrlo prometna. Na ulici u Baru, koja je za ovu priliku zatvorena, kod robne kuće, postavljen je cilj, kroz koji prodjoše maratonci, prvo Goran a ostali za njim.

Tu su se okupili članovi Rotari kluba Bar, sa predsednikom Srđanom Grgićem, predstavnici Rotari kluba Budva, sa predsednikom Zoranom Lazovićem, lokalni mediji, i građani koji su videli ciljnu kapiju i znali su šta se događa.

Lepe želje poželeli su Goranu na istrčanoj ovoj etapi, i još lepše na za sledeću, završnu.  Domaćini najavljuju feštu i svečanost, a ekipa će raditi svoj deo posla isto kao i predhodne etape, opuštanja nema dok se ne prođe kroz cilj. A posle….

Ne propustite