Lema i Maja pobednici maratona u Beču

Autor: Beta Beta
ponedeljak 13.04.2015.
01:05
Izvor: Beta

Etiopski atletičar Sisaj Lema pobedio je danas na maratonu u Beču, dok je u ženskoj konkurenciji pobedila švajcarkinja Maja Nojnšvander.

Beta/AP Photo /Ronald Zak
Beta/AP Photo /Ronald Zak

Povezane vesti

Sisaj Lema je pobedio rezultatom od dva sata, sedam minuta i 31 sekundu. To je treći najbolji rezultat u 32-godišnjoj istoriji maratona u Beču.

On se izdvojio iz grupe i poslednjih 15 kilometara trčao je sam, pošto su njegovi glavni konkurenti imali problema sa povredama i vetrom.

Lema je rekao da nije zadovoljan pejsmejkerima trke, koji mu nisu pomogli da ostvari rezultat od 2:06,35.

"Morao sam da trčim sam, pošto drugi nisu trčali za mene. Srećan sam što sam pobedio, prvi put sam u Beču i ljudi su dobri, bodrili su me tokom cele trke", rekao je Lema.

Drugo mesto zauzeo je Kenijac Dankan Koeč sa 2:12,14 sata, a treći kroz cilj prošao je Siraj Gena iz Etiopije sa 2:12,48.

U konkurenciji maratonki pobedila je Švajcarkinja Maja Nojnšvander sa 2:30,09, koja se u poslednjih 10 kilometara izdvojila, druga je bila Kenijka Agnes Mutune sa 2:30,19, a treća njena sunarodnica Ester Čemtai rezultatom od 2:30,32.

"Uživam da trčim u Beču. Tek na samom kraju sam počela da razmišljam o pobedi. Jak vetar je razlog lošijih rezultata", rekla je Nojnšvander.

Foto: Beta/AP Photo /Ronald Zak


maja

Ne propustite