KSL - Boaćijev Đangsu startovao pobedom

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 04.03.2018.
11:09
Izvor: Sportske.net

Kineski superligaš čije će boje u novoj sezoni braniti i doskorašnji napadač Crvene zvezde Ričmond Boaći upisao je prva tri boda u šampionatu.

Epa/Hans Punz
Epa/Hans Punz

Povezane vesti

Danas će biti kompletirano prvo kolo kineske Super lige koja će se iz mnogo razloga ove godine pratiti i u Srbiji.

Ljubiteljima fudbala u našoj zemlji biće najvažniji rezultati kluba na čijoj klupi sedi naš Dragan Stojković Piksi ali će zbog mnogih poznatih igrača i trenerskih imena biti praćene i ostale ekipe.

Tako je danas novu sezonu na gostovanju Guižuu pobedom otvorila ekipa Fabija Kapela. Đansung Suning je kao gost slavio rezultatom 3:1 (2:1) i tako zabeležio prva tri boda u 2018. godini.

Doskorašnji član Crvene zvezde Ričmond Boaći nije se našao u protokolu za današnju utakmicu, a Fabio Kapelo uvrstio je u tim samo dvojicu stranaca.

Gabrijel Paleta i Aleks Tešeira počeli su meč za Đansung, a potonji je poneo titulu junaka meča jer postigao prvi i treći gol za svoj tim.

Đansung je do 13. minuta stekao dva gola prednosti, Guižu je smanjio na 2:1 u poslednjem minutu prvog dela preko Stiva, ali je u nastavku, deset minuta pre kraja, Aleks Tešeira drugim golom na meču postavio konačnih 3:1 za Đangsu Suning.

Poslednji meč 1. kola kineske Super lige igra se od 12.35 po srednjeevropskom vremenu, a sastaće se Šandong Luneng i Peking Guan.

Ne propustite