Ko je najbolji u atletici u 2017 - Farah, Nikerk ili Tijam?

Autor: Beta Beta
ponedeljak 06.11.2017.
15:14
Izvor: Beta

Britanac Mo Farah, Holandjanin Vejn van Nikerk i Belgijanka Nafisatu Tijam nalaze se u najužem izboru za najboljeg atletičara godine u izboru Medjunarodne atletske federacije (IAAF).

Beta/AP Photo/Osama Faisal
Beta/AP Photo/Osama Faisal

Povezane vesti

Farah je nominovan pošto je osvojio zlatnu medalju na 10.000 metara i srebrnu na upola kraćoj deonici na Svetskom prvenstvu u Londonu u avgustu, dok je Van Nikerk na tom takmičenju odbranio titulu svetskog prvaka u trci na 400 metara, a na 200 metara osvojio je srebro.

U konkurenciji je i svetski šampion u skoku u vis Mutaz Esa Baršim iz Katara, koji je visinu od dva metra i 35 centimetara preskočio bez rušenja motke.

Među nominovanima su i svetska šampionka u sedmoboju Nafisatu Tijam, zatim olimpijska i svetska šampionka u trci na 10.000 metara Almaz Ajana iz Etiopije, kao i olimpijska šampionka u skoku s motkom Grkinja Ekaterini Stefanidi.

IAAF je navela da će se glasanje odvijati na tri načina. Polovina glasova dolazi od Saveta IAAF, 25 odsto od članova federacija te organizacije i članova komiteta, a ostalo su glasovi navijača koji će glasati putem društvenih mreža.

Ne propustite