Ivana stigla u Beograd, evo šta ju je najviše povredilo!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 13.08.2017.
23:52
Izvor: Sportske.net

Nesuđena šampionka sveta razgovarala je sa novinarima večeras po povratku u Beograd sa Svetskog prvenstva u Londonu.

Epa/Srđan Suki
Epa/Srđan Suki

Povezane vesti

Svi već odlično znate šta joj se dogodilo u finalu takmičenja u skoku udalj, širom sveta se to tumačilo kao velika nepravda, jer joj je zbog otkačenog papira na leđima oduzeto svetsko odličje.

Ivana je večeras po povratku u Beograd otkrila šta ju je najviše povredilo, ali je istovremeno i svesna da se tu ništa ne može više promeniti.

Nju 1. septembra očekuje finale Dijamantske lige, gde će pokušati da uradi ono što joj zbog famoznog papira nije uspelo u Londonmu.

''To će biti utešna nagrada za ono za šta smo se spremali. Stvarno sam bila spremna, imala skok od preko sedam metara, za šta smo mogli da garantujemo pre takmičenja.

Ja sam na zaletu osetila da mi nedostane ta neka konstantnost, ali na kraju mislim da sam sve rekla završnim skokom.

Sudijina je poslednja, mi to moramo da poštujemo ne samo zbog ovog takmičenja, nego i zbog mene same, jer želim da se borim i dalje za najviše plasmane.

Ne treba mi jedna upitna medalja, ali ja znam da ona meni pripada i da ću se izboriti za nju na nekom sledećem takmičenju.

Nismo to očekivali, neka vrsta nepravde je sigurno učinjena, videli smo da je bilo uloženo više žalbio, sa više strana, neke su prihvaćene, neke nisu.

Nas je najviše povredilo to što je komisija rekla 'Mi MISLIMO da je to jeste trag'. To za nas nije uverljivo i što ne možemo da prihvatimo, ali ne možemo ni da promenimo. Ostaje nam da pređeno preko toga''
, istakla je Ivana.

Ona je otkrila i da je tek posle doping kontrole dobila informacije o konačnoj odluci sudija i da se tek tada ''slomila''.

''Nisam zamišljala da će tako da se završi. Povređeni smo, teško nam je, ne znam kako da se osećamo...

Ovih dana sam dobila hiljade poruka, svi su komentarisali isto. Ja jesam uradila ono što sam mislila da mogu, ali nije se završilo onako kako smo želeli.

Najveća ironija je da je ovo bilo poslednje takmičenje sa brojem na leđima.

I kad uspem i kad ne uspem, uvek sam se borila s tim. Poštujem rivalke, niko mi nije kriv za neuspeh, uspeh zaslužiš ili ne zaslužiš'',
izjavila je Ivana Španović.

Pre pomenutog finala Dijamantske lige, Ivana će 27. avgusta nastupiti i u Berlinu na jednom od najvećih mitinga ove godine.

Ne propustite