Ivana pokorila Evropu!!!

Autor: Darko Mitrović
subota 07.03.2015.
17:45
Izvor: Sportske.net

Ivana Španović nas je ponovo sve oduševila - zlatna medalja na Evropskom prvenstvu u dvorani, uz novi nacionalni rekord!

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Gde je stala prošle sezone, Ivana Španović je nastavila već na startu nove.

Na Evropskom prvenstvu u dvorani, u Pragu, Španovićeva je osvojila zlatnu medalju u skoku udalj, zahvaljujući fanbtastičnom skoku od 6.98 metara!

To je ujedno i naš novi nacionalni rekord, što je samo po sebi potvrda u kakvoj se formi Ivana nalazi.

Današnje finale u ovoj disciplini, Španovićeva je započela skokom od 6.80 metara, u drugoj je prestupila, a onda je u trećoj ostvarila taj fenomenalni, pobednički skok od 6,98 metara.

Od tog trenutka, trebalo je veliko čudo da se dogodi da Ivanu neko svrgne sa liderske pozicije. Ona je u preostale tri serije preskakala 6.89, 6.71 i 6.81 metara, posle čega je i zvanično postala prvakinja Evrope!

Srebro je osvojila Nemica Sosten Mogenara, skokom od 6.83 metra iz prve serije, a bronza je pripala Rumunki Florentini Marinču, sa 6.79 metara u pretposlednjoj, petoj seriji.

A koliko je Ivana napredovala u odnosu na prethodno Evropsko prvenstvo u dvorani, održano pre dve godine u Geteborgu, govori podatak da je tada osvojila peto mesto sa 6.68 metara.

Danas - čak 30 centimetara duži skok! Ivana, ponosu Srbije, svaka ti čast!








Ne propustite