Frejzer-Prajs trči na 100 i 200 metara na OI u Tokiju

Autor: Beta Beta
sreda 25.12.2019.
15:31
Izvor: Beta

Jamajčanska atletičarka Šeli-En Frejzer-Prajs potvrdila je da će učestvovati u trkama na 100 i 200 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju naredne godine, koje će biti četvrte i poslednje u njenoj karijeri.

Beta/AP Photo/Petr David Josek
Beta/AP Photo/Petr David Josek

Povezane vesti

Frejzer-Prajs je ove godine u Dohi trijumfovala na Svetskomprvenstvu u trci na 100 metara i dvostruka je olimpijska šampionkau toj disciplini.

"Učestvovaću u obe discipline. Prošle sezone sam želela da probam to, ali trener je imao druge planove, pa sam radila prema planovima. On najbolje zna", rekla je Frejzer-Prajs za Insidethegames.biz.

Ona se tokom karijere uglavnom koncentrisala na pojedinačna takmičenja na 100 metara, gde je osvojila zlato u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine, kao i pet titula šampionke sveta.

Frejzer-Prajs je osvojila srebro u trci na 200 metara u Londonu.

"Radujem se trčanju na 200 metara, posebno jer verujem da mogu da trčim 21 sekundu. To mi je velika strast i zaista naporno radim kako bih ispunila taj cilj", navela je 32-godišnja sprinterka.

Jamajčanka je prošlog meseca najavila da će Igre u Tokiju 2020. godine biti poslednje u njenoj karijeri.

"Uvek sam zahvalna na prilici da predstavljam svoju zemlju, porodicu, sebe, a Olimpijske igre u Tokiju će biti moje poslednje Olimpijske igre. To je sigurno", rekla je Frejzer-Prajs.

Olimpijske igre u Tokiju održaće se od 24. jula do 9. avgusta 2020. godine.

Ne propustite